• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilim Kurulu üyeleri maaş alıyor mu? 'Üzüldüm' diyen Bakan Koca'dan dikkat çeken açıklama

Yeniakit Publisher
2020-07-08 21:34:00 - 2020-07-08 21:41:32
Bilim Kurulu üyeleri maaş alıyor mu? 'Üzüldüm' diyen Bakan Koca'dan dikkat çeken açıklama

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu üyeleri para alıyor" iddialarına tepki gösterdi. Koca, "Bilim Kurulu'ndan hiçbir üyemiz hiçbir ödenek almamaktadır, tamamen gönüllülüğe esasen bu hizmeti yapmaktadırlar" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgını ile ilgili son gelişmeler ve alınan yeni tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, CHP'li milletvekili İlhan Kesici'nin "Bilim Kurulu üyeleri para alıyor" iddiasıyla ilgili "Son derece üzüldüm. Sayın vekil arkadaşımızın bu konuda bilgilenmiş olmasını ümit ederdim. Bilim Kurulu'ndan hiçbir üyemiz hiçbir ödenek almamaktadır. Bu kadar net söylüyorum. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak bu vazifeyi yürütmektedirler. Şöyle bir söylemi olmuştu; Bilim Kurulu'nun Umumi Hıfzısıhha Kanunu içinde Sağlık Şurası gereği oluştuğunu, süreçte sağlık şurası mülga oldu, yani kaldırıldı. Daraltıldı, devamında Anayasa Mahkemesi'nin özellikle adli bilirkişiliği sağlık şurasını kaldırmasıyla Cumhurbaşkanlığı 1 numaralı kararnamesi ile sağlık şurası kaldırılmış oldu. Olmayan sağlık şurasının bilim kurulu olur mu? Ödenek veya belli bir süreyle atama sözkonusu olabilir mi? Sağlık üzerinden politika yapmak hiçbir siyasetçiye şifa olmaz.

"Sağlık sistemimizle gurur duyalım"

Biz bu noktada önerilerimizi yapıcı yapalım. Mücadelemiz koronavirüsle olsun. Gerçekten sağlık sistemimizde ve gerçekten sağlık çalışanlarımızla, sağlık ordumuzla yapılanlarla da özverileri, fedakarlıklarıyla, sistemimizle dünyanın övdüğü, takdir ettiği sistemimizle gurur duyalım, bunun keyfini çıkaralım. Teşekkür ederim." dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Deli İbo

Sağlık Kurulu Üyeleri velevki para alıyor, alsalarda analarının ak sütü gibi helal olsun. Adamların Mart ayından beri geceleri belli değil, gündüzleri belli değil. Asıl sen hiç bir halt etmeden, bu Millet'in parasını millet vekili ayağına aldığın gibi, vatan hainleri ilede dirsek teması kurup, T.B.M.M'ye sokarak, çektiğiniz peşkeşe ne demeli. Sizin ve HDP'lilere aldırdığınız Millet Vekili aylıkları haram, zehir, zıkkım olsun.

Saban

Saglik çalışanlarının ozverisini goruyoruz ama icisleri bakanligi polis teskilatiyla sartlara uymayanlara yeterince uzerine gitmiyor ana caddelerde maske takmayanlar cay ocaklari ana cadde uzerinde hicbir kurala uymadan cay dagitiyor cocuklar sokak aralarinda hic birsey yokmus gibi oyunlar oynaniyor bu ciddiyetsizliklerle devam ederse ekonomimiz coker acil denetimler ciddiyete alinsin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23