• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilim Kurulu üyesi Dr. Zeliha Koçak Tufan açıkladı: Kirli ellerle yüze dokunmayınız

Yeniakit Publisher
2020-03-21 21:11:00 -
Bilim Kurulu üyesi Dr. Zeliha Koçak Tufan açıkladı: Kirli ellerle yüze dokunmayınız

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Zeliha Koçak Tufan, Koronavirüs önlemi kapsamında sürekli kolonya kullanılmaması gerektiğini belirterek, “Olay sürekli kolonya kullanmak değil. El hijyeni uygulamak ve kirli ellerle yüze dokunmamak gerekir” dedi.

Sezai Erhan  yeniakit.com.tr 

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Dr. Zeliha Koçak Tufan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni tip Corona Virüs’ün Türkiye’ye geç geldiğini belirterek, “Bize geç geldi, Çin den, Fransa dan, İtalya dan çok şey öğrendik. Sosyal izolasyon Koronavirüs’ün önlenmesinde çok önemli, evde kal Türkiye gezme, misafir alma, sık dişini. Vaka sayısının artması müdahaleyi de sağkalımı da güçleştiriyor” ifadelerini kullandı.

Kayıplar artabilir

Dr.Zeliha Koçak Tufan, “Çin, İtalya başta salgına ait veriler değerlendirildiğinde, şuan tam olarak anlatmaya çalıştığımızda bu. Hastalık pek çok kişide iyi seyirli. Ancak hasta sayısı yoğunlaştığında farklı ülkelerde gerekli sağlık yardımı verilemeyebilir, kayıplar artabilir” dedi.

Olay sürekli kolonya kullanmak değil

Tufan, Koronavirüs önlemi kapsamında sürekli kolonya kullanılmaması gerektiğini belirterek, “Olay sürekli kolonya kullanmak değil. El hijyeni uygulamak ve kirli ellerle yüze dokunmamak gerekir. Hastaların öksürmeleri ile saçılan damlacıkların solunması, bunlarla kirlenmiş yüzeylere dokunduktan sonra ellerin yıkanmadan yüze götürülmesi ile bulaşabilir. Elden kana geçmiyor” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23