• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk: Sessiz taşıyıcılar var

Yeniakit Publisher
2020-05-21 11:36:00 -
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk: Sessiz taşıyıcılar var

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, "Özellikle gençler arasında asemptomatik denilen ‘sessiz taşıyıcılar’ var. En ufak bir temas tüm aileyi hasta edebilir" dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, Hürriyet gazetesi yazarı Fulya Soybaş'a konuştu.

Öztürk'ün açıklamaları şu şekilde:

"Hepimiz isteriz büyüklerimizle kucaklaşalım, küçükler gelsin, elimizi öpsün ama unutmayalım ki salgınla mücadele ettiğimiz önemli günlerden geçiyoruz. Geçmiş bayramlardaki muhabbetin, hürmetin gelecek bayramlara taşınması adına bu bayram hepimize fedakarlık düşüyor. En ufak bir kural ihlali sıkıntılı sonuçlar yaratabilecek.

Dünya genelinde 65+ en çok kaybın yaşandığı grup oldu. Türkiye’de 2 aydır sokağa kısıtlı olarak çıkabiliyorlar. Bu sayede onları korumayı başardık. Bayram vesilesi ile ‘hürmet göstereceğiz’ diye ev ziyareti yapmak, sarılmak-el öpmek onların hayatını riske etmek demektir.

Özellikle gençler arasında asemptomatik denilen ‘sessiz taşıyıcılar’ var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Virüs taşıdığından kendinin bile haberi olmayan, kendini sağlıklı sanan bu kişiler ile yaşanacak en ufak bir temas tüm aileyi hasta edebilir. O nedenle bu bayramın adı haydi gelin fedakârlık bayramı olsun."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dürüst

Portörlük bu işlerin doğasında zaten var,yeni bir buluş-bilgi değilki.!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23