• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilim Kurulu üyesinden bayramda sokağa çıkma yasağı açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-07-10 12:22:00 -
Bilim Kurulu üyesinden bayramda sokağa çıkma yasağı açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr Tevfik Özlü, CNN TÜRK’te A’dan Z’ye programında Uğur Önver’in sorularını yanıtladı. Tevfik Özlü açıklamalarında corona virüsü salgını hakkında değerlendirmelerde bulundu ve Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı hakkındaki soruyu yanıtladı.

Tevfik Özlü corona virüsü bulaş zinciri hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Tevfik Özlü bu konu hakkındaki açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Kurban Bayramı (Ramazan Bayramından) daha riskli. Riskleri şöyle sınıflandırabiliriz, aslında bayram gelmeden riskler başlıyor. Hayvan pazarları kurulmaya başlandı ya da başlanacak. Bu sırada tüm büyükşehirlere Anadolu’nun her yerinden hayvanlar getiriliyor, onlarla birlikte çok kişi büyükşehirlere geliyor, çadırlarda ya da hayvan pazarlarında konaklıyor. Şehirler arasında bir hareket oluyor. İkincisi pazar yerlerinde büyük bir yoğunluk oluyor. İnsanlar kurbanlık almak için gidiyor, genelde birden fazla kişi gidiyor, yoğunluklar oluyor. Orada bulaş zinciri oluşabilir.”

"Bayrama doğru tekrar risk değerlendirilmesi yapılacak"

Tevfik Özlü açıklamalarında “Kurban Bayramında evde miyiz? Ne zaman açıklanır?” sorusuna da yanıt verdi. Bu konu hakkında Özlü açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Şu gün açıklansın demek beni aşan bir durum. Bayrama doğru tekrar risk değerlendirilmesi yapılacak. Genel bir kısıtlama-yasaklama gündemde yok ama illerde, il hıfzıssıhha kurulları gerek duyarlarsa böyle kısıtlamalar yapabilir, yetkileri var. İller sanıyorum bayrama yakın bir zamanda kendi durumlarını değerlendireceklerdir. Bir ilde enfeksiyon tırmanış halindeyse, o zaman bu ilde kurbanla ilgili sürecin eskisi gibi tekrarlanması sıkıntı yaratacak. Düşme trendindeyse o zaman yine bazı tedbirlerle, kontrollü şekilde bayram yapılabilir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

oldu olacak yasaklayın millet kurbanda kesmesin hayvanların canı kurtulsun. yahu ne kadar büyüttünüz grip enfeksiyonunu bu kadar.

Ademoğlu

sayın bakanım önlemler, yasaklar iyice kabak tadı vermeye başladı.şeceresini tutup durmayın yok şu kadar kişi öldü,yok şu kadar kişi pozitif oldu bu gün sigaradan ölenleri saysanız covid'i ikiye katlar ama malesef her kafadan bir ses çıkıyor. yok bilim kurulu üyesiymiş yok prof.ne buya ağzı olan konuşuyor.bunlara kalsan millete cima bile yaptırmaz el arabasına bindirirler. esnaf iş yapamıyor milletin morali bozuk herkes memur değil tutmuş birde kurban bayramındada yasak olabilir diyorsunuz zaten ramazan bayramı zehir oldu kurbanıda yasaklayın ondan sonra bayramsa bayramınız mübarek olsun. sayın bakanım sözün kısası covid 19u gündemden düşürün siz sadece pozitif olanları tedavi edin yeter ölenler de zaten yok olmuyor rahmeti rahmana gidiyor.Allah rahmet eylesin, hayırlı cumalar vesselam
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23