• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilimsel olarak kanıtlandı! Milli ilaç kanseri durdurdu

Yeniakit Publisher
2019-11-02 17:40:00 -
Bilimsel olarak kanıtlandı! Milli ilaç kanseri durdurdu

Türkiye'nin ilk milli ilaç molekülü 'ankaferd' etken maddesinin bazı kanser tümörlerini gerileterek yayılmasını durdurduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Tıp dünyasında çığır açan milli ilaç molekülü ‘ankaferd’ etken maddesinin kanserin yayılmasını durdurduğu kanıtlandı

Kanamayı saniyeler içinde durdurmasıyla tıp dünyasında çığır açan, Türkiye'nin ilk milli ilaç molekülü 'ankaferd' etken maddesinin, şimdi de yara ile yanık iyileşmesini hızlandırdığı ve bazı kanser tümörlerini gerileterek yayılmasını durdurduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

'Ankaferd'i Türk bilim dünyasına kazandırdıklarını söyleyen And İlaç Genel Müdürü Vedat Fırat, Sağlık Bakanlığı'ın 2 yıl önce ilk ruhsatı kanama durdurma için verdiği ilacın çok farklı endikasyonlarının da ortaya çıktığını belirterek, "Mesela yanık ve yara iyileştirme özelliği. Dünyada hemofili hastalarının faktör verilmeden kanamasını durdurabilen tek ürün bu. Ayrıca mide- bağırsak kanamalarında, mesela kolon kanseri kanamasında kanamayı durdurma amacıyla 'ankaferd' ortama konduğunda, tümörü de programlanmış hücre ölümüne götürüyor. Yani kanser çoğalmıyor, geriliyor. Kolon kanserini durdurduğu ve iyileştirdiği belirlendi" dedi. Kanama durdurucu özelliğiyle dikkat çeken 'ankaferd' etken maddesini ihraç etmeye hazırlandıklarını belirten Fırat, ürünlerinin kanama durdurma özelliği ile dünyanın güçlü ordularının da ilgisini çektiğini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rahmi caglayan

Tebrik ederim. Calısmalarınizdan ötürü.

Osmanli Kürdü

eminim uzaktan yakindan herkesin büyük kayibi olmusdur bu lanetli hasatliktan ötürü allah bizi bu illeten korusun kimseye bu hastaligi istemem insallah daha büyük calismalar sebebiden büyük sonuclara ulasiriz insallah yola devam allah bu calisanlardan razi olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23