• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir şeyin şuyu-u vukuundan beterdir!

Yeniakit Publisher
2019-12-11 12:10:00 -
Bir şeyin şuyu-u vukuundan beterdir!

Gazetemiz okurlarından Kubilay Ertekin, "Bir şeyin şuyu-u vukuundan beterdir!" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Kubilay Ertekin/Kuşadası

Eski tâbirde buna; Eyyamperestler denirdi. Yani o gruptan ve düşünceden olmayan, öyle bir derdi, tasası, gâyesi, hedefi bulunmayan. Sırf kendi şahsî menfaatini gözeten, onu kendi habis emelleri için kullanan, koruyan ve bir parazit gibi oralara yapışan kimseler için söylenirdi. İşin özü, âit olmadığı halde ve yerde çıkarcı için duran âdî ve aşağılık kimseler demektir. Buna, dînî duyguları sömüren, dindar ve gerçek bir İslâmî hayâtı olmadığı halde Müslüman geçinenlerde dâhildir. Tıpkı CHP’nin harama, helala inanmadığı halde, sırf oy için birtakım eblehleri tavlamak gâyesiyle, ikide bir haram-helâl ve hak-hukuktan bahsetmesi gibi. Oysa yıllarca ölümüne savundukları o “Kat sayı, başörtüsü ve kamusal alan” zulmü ve kepâzelikleri en büyük vahşet ve HAK gaspı, günâh ve haram değil miydi!?...

6/12/2019 tarihli haber-programlarında ve gâliba Beyaz Tv. de, sonra da tüm basında İstanbul’daki bir AK Parti Bl. Başk. yardımcısının bir işçiyi kendisine saygı göstermediği ve ayağa kalkmadı için ona cezâ vermesi çok büyük tepkilere yol açtı. Bu iğrenç olaya neresinden bakarsanız bakın tam bir rezâlettir. Orası askerî kışla mı be adam!? Siz nasıl halk adamı olacaksınız!?.. İşin doğrusu; AK Parti’nin saygın ve sorumlu, onurlu yetkilileri, görevlendirdikleri adamların peşine, bir de gerçek mânâda İNSANI o adamların ne haltlar yediğini kontrol için vazifelendirmeleri gerekir. Bunu bizzat yaşadığım için biliyorum. AK Parti nin ilk dönemlerinde ve halktan gördüğü büyük teveccühü gören bir sürü karaktersizler, eski parti ve kurumlarında iş tutturamayan hayta ve haydutlar, çıkarlarını AK Parti’de gördüklerinden oraya atlama-sıçrama şeklinde cambazlıklarda bulunmuşlardı...            

Kuşadası’nda AK Parti İl meclisi için aday olan bir avukat, o anlar için çıkardığı bir broşür de kendi reklamını yapıyordu. Kendisini şahsen tanımadığım için yayınladığı reklam kağıdında basılması için bürosuna bir yazı bırakarak AK Parti’nin bu ortamda çok dikkatli davranmasını, istikballerini orada gördükleri için sağdan-soldan ipini koparanların oraya daldığını ve görevlilerin uyanık olup gelenlerin şeceresine iyi bakmalarını içeren bir yazımı bürosuna bırakmış, kendisine de olayın önemini anlatmıştım. Bir sonraki reklamında bu avukat, kendisini ve hizmetlerini(!) anlatan bir yazı kaleme almış. Meğer adam daha önce İşçi Partide, Ecevit’in partisinde, daha pek çok sol kesimlerde ve CHP de falan çok büyük hizmetleri(!)geçen ve AK Parti felsefesine düşman olan birisiymiş.

Geçen hafta (güneydoğu) illerimizden birinde idim. Orada görevde bulunan önceki BL. başkanının çok faal ve halk tarafından sevilen bir kimse olduğu söyleniyordu. O kişi M. vekili olunca yerine aynı ilin ilçe BL. başkanı görevlendirilmiş. İlk işi, İHL’ler için tertip edilen ve çevre illerden konferansa dâvetli olan ilim adamlarının gelişini engellemek ve (İsraf olur) gerekçesiyle iptal ettirmesi olmuş. Ayrıca sürekli olarak önceki il ve ilçe BL. başkanlarını suçlamakta olduğunu, halkın içine katılmadığını, kimsenin yanına sokulamadığı şeklinde serzenişler duydum. Üstelik hanımının da “Atatürkçü Düşünce derneği” üyesi olduğunu söylediler. Bunu sokaktaki halk ve bir büfeci söylüyordu. Demek ki bir adamı sâdece oraya görevlendirmek yetmiyormuş. Birde onun ne yapıp-yapmadığını kontrol etmek gerekiyormuş...
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zâten AK Parti’nin yumuşak karnı burası ve oto-kontrolsüzlüklerdir. Bu konuda pek çok samimi kimselerin “Okur köşesi”nde ve değişik basın kurumlarında uyarıları çıkmıştır.

İşte CHP de tam buradan vurmaktadır. İşin doğrusu; öylesi bir bozguncu ve kışkırtıcı kesime ve sözde muhâlefete aslâ imkân ve fırsat verilmemesi gerekir. Sayım Cumhurbaşkanı daha önce M. Vekillerine lojmanlarını nasıl boşalttırdı ise, aynı şekilde vâli, müsteşar ve kaymakamlarla, BL. Başk. larına da lüks araba ve o tür saltanatlara son verdirmesi gerekir. Ayrıca yakın ve uzak çevresini de buna zorlamalıdır. Çünkü en çok onlar yüzünden yara almaktadır. Bu da AK Parti’ye gönül veren halkımızı çok derin bir şekilde üzmekte ve sarsmaktadır. “Bir şeyin şuyu-u vukuundan beterdir.” CHP’nin menfi propagandası bu konuda kararsız olan kesimi ve bâzı AK Parti mensuplarını tedirgin etmektedir. Aslında gerçek Müslümanların zengin de olsa orta sınıf halkın yaşadığı şekilde yaşaması gerekir. Bu hem dînimizin, hem de insanlığın gereğidir. Şatafat, israf, gösteriş ve savurganlık budalalığı, bir aşağılık duygusu ve sonradan görmelerin, miras yedilerin ve soytarıların işidir. Ülkede her tür bozgunculuğun, fitne ve fesâdın artması, o tür kesimler yüzündendir. Bu şekil davranışlar aynı zamanda inanç ve millî irâde düşmanlarına koz ve fırsat vermektedir. Bugün harama ve helala inanmayan, içki, kumar ve resmi vesikalı kadın satışlarını meşru gören, ayrıca gırtlağına kadar necâsetin içinde olan siyâsi bir yapı, işte bu israf ve savurganlıkları diline dolamakta ve millete ahkâm kesmektedir... Ayrıca işi-gücü zırvagû olan, yalan ve tezvîrattan başka mârifeti olmayan, Diyânet İşleri Başkanına “Cibuti” iftirasını atan ve mâhut siyâsi yapının hasbî yandaşı olan müfteri kadın da benzer bozgunculuğa yardım ve yataklık yapmaktadır.

Son seçimlerde İBB. Başk. olan adam, yüzlerce arabayı “ihtiyaç fazlası” diyerek ortalığa yığdı ve beleşten reklamını yaptı. Mâdem ihtiyaç fazlası idi, o halde ilgili ve yetkililer bu araçların tamâmına el koyup devletin depolarına koyarak bu israfı yapanların hakkında derhal yasal işlem ve soruşturma yapılması, ceza uygulaması için davâcı olmaları lâzım gelirdi. Ayrıca tekrar araç almak içinde aslâ tahsisat yapılmayacağını ilgiliye, İBB. Başk olan adama bildirilmeliydi. O zaman adamın foyası meydana çıkar ve balonu patlardı.

Fakat nerde o yetkili ve ilgililer!? Birkaç kişi hâriç, hemen hepsi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ağzına bakıyor ve her şeyi ondan bekliyorlar. Sözcü gibi paçavraya malzeme üreten; “Sağ şeridi boşaltın, vekilim geliyor!” herzesinde bulunan seviyesizle, ona fırsat veren adamlardan bu ülkeye hayır gelmez... İşte bu tip insanlar AK Parti’nin iflâsına ve yıkımına sebep olacaklardır. Bunu aslâ unutmayın! Çünkü merhum Adnan Menderes’i de benzer kimseler ve eyyamperestler (o kimsenin nüfûzundan, itibârından ve iktidârından geçinen asalak kimselerdir.) Türkçe sözlük sayfa 354. cilt bir. Ve o elîm âkıbete sürüklemişlerdi.

Bu ülke insanı, yaklaşık olarak 90-100 yıl sonra Cumhurbaşkanı köşkünde hiç korkup çekinmeden, tıpkı halkı gibi yaşayan, Kur’an okuyup namaz kılan bir devlet başkanına kavuştu. En başta CHP olmak üzere bunu hazmedemeyen bir sürü kansız ve karakter sizler, onun önünü kesmek ve iktidardan alaşağı etmek için bin türlü hıyânet ve şeytâni desisenin içindedirler. En çok da bir dönem mevcut iktidarda görev almış ve hayli yüksek makam ve mevkilerde-hasbel kader-bulunmuş olan adamların son günlerdeki bu menfi tavırları ve düşmanca hareketleri zarar vermektedir. Vefâsızlığın ve karaktersizliğin bu kadarına pes doğrusu. Onlar da biliyor ki bir Cumhurbaşkanı ve Başbakanın tıpkı halkı gibi beş vakit namaz kılması hayal ve İRTİCA (!) sebebi idi. Makamlarında gizli namaz kılmaları bile olay olurdu. Çünkü dinsiz gazete ve gazeteciler, laisizm budalası iffetsizler onları bir gölge gibi tâkip ederler ve manşetlere koyarlardı... Böylesi bir dönemi bilen, yaşayan adamların şimdi aynı zulmü revâ görenlerin yanında ve içinde olmaları aklın, mantığın ve haysiyetin sıfırlandığını göstermektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23