• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bölgeden çarpıcı açıklama! ‘Esed rejimi koronavirüsü kendi lehine kullanacak’

Yeniakit Publisher
2020-03-26 12:38:00 -
Bölgeden çarpıcı açıklama! ‘Esed rejimi koronavirüsü kendi lehine kullanacak’

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Suriye'de de ortaya çıkması üzerine rejimin cezaevlerini işaret etti. Enes el-Abde katil Esed rejimine ilişkin, 'Bu salgın cezaevlerine de sıçrayabilir. Rejim bu durumu belki de kendi lehine kullanarak tutuklulardan kurtulacaktır' dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Suriye'de de ortaya çıkması üzerine, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden (ICRC), Beşşar Esed rejiminin cezaevlerinde inceleme başlatmasını istedi. SMDK Başkanı Abde, 'Bu salgın cezaevlerine de sıçrayabilir. Rejim bu durumu belki de kendi lehine kullanarak tutuklulardan kurtulacaktır.' dedi.

SMDK'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Abde, Kovid-19 salgınının Suriye'ye de sıçraması üzerine ICRC Başkanı Peter Maurer'a, Esed rejiminin hapishanelerini ziyaret etmesi için bir mektup gönderdi.

İnceleme talebi

Abde, rejim zindanlarında alıkonulan on binlerce kişinin salgına yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, ICRC'den tüm imkanlarını kullanarak alıkonulanların sağlık durumunu öğrenmesi ve salgının yayılıp yayılmadığının incelemesini talep etti.

SMDK Başkanı Abde, "Bu salgın cezaevlerine de sıçrayabilir. Rejim bu durumu belki de kendi lehine kullanarak tutuklulardan kurtulacaktır." dedi.

Salgınların yayılması için en tehlikeli yerler

Uluslararası Kızılhaç Komitesi de internet sitesi üzerinden Kovid-19 salgınının cezaevlerinde yayılması riskine karşın bir mesaj yayımladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mesajda, aşırı kalabalık, yetersiz havalandırma ve altyapı, kötü sağlık ve hijyen koşullarının, Kovid-19 ve tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıkların hapishanelerde yayılmasını kolaylaştırdığı vurgulandı.

Rejim, vaka sayısını 5 olarak açıkladı

Öte yandan Esed rejiminin haber ajansı SANA'ya göre, Esed'in kontrolündeki bölgelerde Kovid-19 taşıyan hasta sayısı 5'e yükseldi.

Buna karşın, gerçek vaka sayısının daha yüksek olmasından endişe ediliyor.

Kaynak: star.com.tr

Putin’i şaşırtan haber! Rakibi en yakınından çıktı" target="_blank">
Putin’i şaşırtan haber! Rakibi en yakınından çıktı
Putin’i şaşırtan haber! Rakibi en yakınından çıktı

Dünya

Putin’i şaşırtan haber! Rakibi en yakınından çıktı

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Komşu

İsrail'in kullanmasından iyidir!

dumanlı

Suriyede üç gün önce devlete karşı işlenen suçlar için af ilan edilmişti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23