• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Boykot çağrısı yapmışlardı! Türkiye düşmanı o ülkede Diriliş Ertuğrul bombası

Yeniakit Publisher
2019-11-08 15:32:00 -
Boykot çağrısı yapmışlardı! Türkiye düşmanı o ülkede Diriliş Ertuğrul bombası

Darbeci Sisi'nin ülkesi Mısır'da Türk dizilerine yönelik boykot çağrısına rağmen halk, Diriliş Ertuğrul'a büyük ilgi gösteriyor.

Arap dünyasında büyük üne kavuşan dizilerin oyuncuları, Mısırlı izleyicilerin de en sevdiği oyuncular arasındaki yerlerini aldı.

Mısır'da boykot çağrılarına rağmen Türk dizileri, en çok seyredilen diziler arasında öne çıkıyor.

Arap dünyasında büyük üne kavuşan dizilerin oyuncuları, Mısırlı izleyicilerin de en sevdiği oyuncular arasındaki yerlerini alırken Türk dizilerinin, Türkçeye olan ilgiyi de beraberinde getirdiği belirtiliyor.

Parlayan yıldız: Diriliş Ertuğrul

Daha çok Mısırlı erkekler tarafından seyredilen "Diriliş Ertuğrul" son yılların en popüler Türk dizisi olarak değerlendiriliyor.

Ertuğrul, Bamsı ve Turgut Alp, Mısır sokağında en çok bilinen isimler olarak öne çıkıyor. Diğer dizilerde seslendirme esnasında, kahramanların adı değiştirilirken bu dizide değiştirilmemesi insanların bu isimleri dizideki orijinal haliyle tanımasını sağladı.

"Ertuğrul" ismini söylemekte zorlanan Mısırlılar, haliyle "Osman" konusunda telaffuz sorunu yaşamıyor.

Mısır'da bir restoranda çalışan Ahmed Beyyumi de Ertuğrul’u severek takip ettiklerini, "Kuruluş Osman"ın başlamasını dört gözle beklediklerini söyledi.

Osman rolünü Burak Özçivit’in oynayacağını bildiklerini ifade eden Beyyumi, "İlk fırsatta Türkiye’ye gitmek istiyorum. İstanbul’da Bamsı ve Turgut Alp’i görebilir miyim?" ifadesini kullandı.

Irak, Filistin, Suriye ve Libya gibi birçok Arap ülkesinde özellikle erkek seyirci tarafından beğeniyle izlenen Kurtlar Vadisi ise Mısır’da diğer diziler gibi ilgi çekmedi.

Türk dizilerine boykot

Türkiye ile Mısır arasındaki siyasi ilişkilerin 2013 yılından itibaren gerginleşmesi nedeniyle Türk dizilerine defalarca boykot çağrısı yapıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'un geçici cumhurbaşkanlığı yaptığı Temmuz 2013'te, devlet kanallarında engellenen Türk dizilerini özel televizyon kanalları yayınlamaya devam etti.

Haziran 2014'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonraki süreçte Mısır’daki televizyon kanallarının tümünde Türk dizilerinin gösterimi bir şekilde engellendi.

Ancak Mısır’ın uydu sistemi Nilesat’ta yayınlarını sürdüren TRT Arapça ve diğer Arap ülkelerine ait televizyon kanalları dizileri yayınlamayı sürdürdü.

Bu kanalların yayınlamakta geç kaldıkları dizileri, Aşk Hikayesi "Kıssatu Aşk" adlı internet sitesi yayınlıyor. Mısırlılar son dönemdeki popüler dizileri internet üzerinden Arapça alt yazılı olarak takip ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YÜKSEL KILIÇ

işte bunlar benim asil dedelerim 700 yıl sonra bile gölgelerinde yaşıyoruz Bilmeyen asiler utansın Cennet mekanı Osmanlı dedelerimiz

H a

Neden sadece bu diziyi baz alıyorsunuz. Tv lerdeki dizilerin alayı porno gibi.türkiyeyi bozdu arap ülkelerinide bozuyor.yalan değil yani.görende sancakki ahlaka uygun bitane dizi var türkiyede. Sen bence dön kendin eleştir. Ya tv izlemiyorsunuz yada zevk alıyorsunuz. İşiniz gücünüz boş laf,ırkçılık, fitne tohumu ekmek. Nesiniz anlanadık valla
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23