• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu fırsatlar kaçmaz... Bursluluk sınavları başlıyor! Kolejler başarıyı ödüllendiriyor

Yeniakit Publisher
2019-02-12 10:19:00 -
Bu fırsatlar kaçmaz... Bursluluk sınavları başlıyor! Kolejler başarıyı ödüllendiriyor

Özel eğitim kurumlarında bursluluğa dayalı ön bilgilendirme ve kayıt heyecanı devam ediyor. Üst üste gelen zamlardan etkilenmek istemeyen veliler çocuklarının hem kaliteli bir eğitim kurumunda okuması hem de makul bir fiyat skalası ile karşılaşmak umuduyla okulların ilan ettiği bursluluk sınavlarıyla yakından ilgileniyor.

Bu yıl bir kısmı ocak ayında gerçekleştirilen sınavlar ağırlıklı olarak bu ay içinde tamamlanmış olacak. Anaokulundan üniversite sınavına kadar çocuğun eğitiminde rol alıp, ailenin bir parçası olan kolejler ise bu süreçte adeta birbiriyle yarışıyor.

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına 8 ay kalmasına rağmen yeni bir okul arayışı hem velileri, hem de eğitimciler için hareketli günleri beraberinde getiriyor. Özel okullarda erken kayıt süreci bu yıl da ocak ayında başladı. Okullarda tanıtım günleri düzenleniyor, öğrenci ve velilerle görüşülüyor. İlk adımda ise bursluluk sınavları büyük önem arzediyor.

Seçtiğimiz bazı okullarda bu konuda yapılan duyuruları ve detayları ise şöyle:

Bilfen Okulları

1. sınıflara başvuruları sırasıyla, 2 ve 3. sınıflara mülakatla öğrenci kabul eden Bilfen; 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara ise 23 Şubat Cumartesi günü yapılacak “Bilfen Giriş Sınavı” ile öğrenci alacak. Akademik başarısını kendine özgü uyguladığı eğitim-öğretim programları ile harmanlayan Bilfen Okulları, 31 yıllık eğitim tecrübesini şimdi de yeni öğrencilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Tüm kampüslerinde 23 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak Bilfen Giriş Sınavı için son başvuru tarihi 22 Şubat Cuma olarak açıklandı. Bu yıl İstanbul, Ankara, Kayseri, İskenderun, Antalya, İzmir ve Bursa kampüslerinde toplam 19.000 öğrenciye eğitim hizmeti veren Bilfen Okulları,  2019 - 2020 öğretim yılında Ankara Çukurambar ve Gaziantep’te açılacak yeni kampüsleri ile büyümeye devam edecek.

Sultan Fatih Koleji

Anaokulundan lise son sınıfa kadar gerek akademik çalışmalar gerekse sosyal aktiviteler açısından mutlu, huzurlu ve verimli bir sürecin kapılarını açan ve İstanbul Fatih ile Beylikdüzü’nde kampüsleri olan Sultan Fatih Koleji’nde 16 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan 4-5-6 ve 7. sınıf bursluluk sınavı için adayların 13 Şubat akşamına kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Adaylar www.sultanfatih.k12.tr adresinden kayıtlarını yaptırabiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bilgili, inançlı ve ahlaklı nesiller yetiştirmeyi amaçlayan ve Türkiye İlmi İçtimai Hizmetler Vakfının bir eğitim kurumu olan Sultan Fatih Koleji’nde eğitim öğretim, geniş fiziki imkânları, teknolojik alt yapı ve güçlü öğretmen ve yönetici kadrosuyla en ideal şekilde gerçekleşiyor.

Bahçeşehir Koleji

Şubat ayında düzenlenecek Bahçeşehir Koleji ‘Okula Kabul Sınavı’ için başvurular devam ediyor . 2018-2019 eğitim öğretim yılında Türkiye’nin 56 ilinde 125 kampüsüyle eğitim faaliyeti yürüten Bahçeşehir Kolejinin Okula Kabul Sınavı bu yıl 16 Şubat ve 23 Şubat tarihlerinde yapılacak. Sınav, 8. 9’uncu, 10’uncu, 11’inci sınıf öğrencileri için 16 Şubat 2019 tarihinde, 4’üncü, 5’inci, 6’ıncı ve 7’inci sınıf öğrencileri için 23 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Okula Kabul Sınavı’nda başarı gösteren öğrenciler, çeşitli oranlarda eğitim bursuyla ödüllendirilecek. Farklı disiplinlerin bir arada kullanılabilmesi için gerekli becerileri kazandıran STEM eğitiminin Türkiye’deki öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji, tüm kademelerinde uyguladığı STEM+A eğitiminin yanı sıra Çift Dilli Eğitim, Master 6, Master Junior, Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM), Kodlama ve Robotik gibi eğitim model ve uygulamalarıyla öğrencilerin bireysel öğrenme stillerine ve çok yönlü gelişimlerine uygun bir eğitim veriyor.

Valide Sultan Özel Kız Lisesi

Valide Sultan Kız Koleji, 2019-2020 eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde 8, 9, 10. Sınıf kız öğrencilere yüzde 25’ten yüzde 100’e kadar farklı oranlarda eğitim bursu vererek erken kayıt avantajları da sunuyor. Eğitimci Seher Başer’in girişimleriyle kurulan Valide Sultan Anadolu Kız Lisesi, Bakırköy’ün tam göbeğinde yer alıyor. Başer, “Eğitimde gelenekten geleceğe açılan kapı’’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, kolejimizde genç kızlarımıza gelecekte kariyer sahibi olabilmeleri için ihtiyaç duydukları temel eğitimin yanında, aslında hayatları boyunca kazanan taraf olmalarını sağlayacak köklü medeniyetimizin, zengin milli ve manevi değerlerini kazandırmak en önemli hedefimizdir.  Kızlarımız, geleceğin başarılı iş kadınları, bilim kadınları arasında yerlerini alırken aynı zamanda değerlerimize bağlılıkları ile de herkesin beğenisini kazanacak örnek bireyler olacaklardır’’ mesajını verdi. Bakırköy Meydanı’ndan 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan okul, Eylül 2014’te İstanbul Caddesi Reyhan Sokak’ta faaliyete geçmişti.

Asil Okulları

Asil’e kabul sınavı 4, 5, 6 ve 7. sınıflar için 23 -24 Şubat tarihlerinde Asil Okulları Bahçelievler ve Merter kampüslerinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek olan adaylara hediye de verilecek. Sınav sonrası kazanılacak olan burs, 2019-2020 eğitim-öğretim yılına kayıt yaptıran öğrenciler için geçerli olacak. 4., 5., ve 6. kademeler için sınav, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerinden on beşer soru ile 90 dakika sürecek. 7. sınıflar için sınav, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi derslerinden yirmişer soru ile 100 dakika sürecek.

Cemre Okulları

İstanbul’da Çamlıca, Halkalı ve Güneşli’de kampüsleri bulunan Cemre Okulları’nın Bolvadin’de bir yerleşkesi mevcut. Anaokulu, ilkokul ve ortaokulda eğitim imkânı sunulurken; İslâmî İlimler ve hafızlık, yabancı dil eğitimi, kulüp faaliyetleri, helal ve sağlıklı beslenme, uzman pedagojik yaklaşım gibi çocukların gelişiminde önem arz eden alan ve konularda öne çıkarılıyor. Okuldaki bursluluk sınavı ise 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek ve saat 10.00 ve 13.00 ve 15.00 olmak üzere üç oturumda yapılacak. (Çamlıca Kampüsümüzde 10.00-14.00 olmak üzere iki oturum olacaktır.) Cemre Okulları Kabul Sınavı’na yalnızca 4, 5, 6 ve 7. sınıf kademelerinden öğrenciler katılabilecek. (https://sinav.cemreokullari.com)

Çınar Koleji

Başakşehir,  Esenyurt, Çekmeköy ve Malatya kampüslerinde anaokulundan üniversiteye kadar öğrencilerin başarıya dönük tüm beklentilerine cevap veren Çınar Koleji’nde bu sene bursluluk sınavı yapılmayacak.

Bilim Koleji

Eğitim hayatında 20 yılı geride bırakan ve İstanbul’da tek olan Bilim Koleji, Türkiye’nin metropol şehri İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Atakent-Halkalı bölgesinde bulunan kampüsünde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi ve fen lisesi seviyesinde eğitim veriyor. İstanbul Bilim Koleji’nde, anaokulu, bilim–icat ve sanat atölyesi, müzik ve ritmik jimnastik spor salonları, açık ve kapalı oyun alanları, masal odalarının da bulunduğu kütüphane, yemek salonu ve sergi alanıyla ayrı bir okul olarak hizmet veriliyor. Kaliteli eğitim ve tecrübeli eğitmen kadrosu da, özgüveni yüksek, bilime odaklı bireyler yetiştiriyor. Bilim Koleji’nin bursluluk sınavı 16 Şubat Cumartesi günü saat 10.30 ve 14.00’te gerçekleştirilecek. Sınava girecek olan adaylar, https://bilim.eyotek.com/Sts_Application.aspx adresi üzerinden kayıt yaptırabilirler.

Gökyüzü Koleji

Günümüzde “Bilgi = Güç”tür. Ancak sadece bilmek yetmez. Bilgiyi sosyal ve ekonomik hayatta kullanmamız gerekiyor” diyen Gökyüzü Koleji’nin kurucusu Dr. Hüseyin Emin Öztürk, okullarında öğrencilerin bedensel, zihinsel, ruhsal ve duygusal gelişimlerine öncelik verdiklerini vurguluyor. “Gökyüzü Koleji’nde geleceğin lider şahsiyetleri olacak çocuklarımızı, özgüvenli, sevgi dolu, yetenekli, duyarlı, saygılı, başarılı, İyi İnsan olarak yetiştiriyoruz” diyen Öztürk, ‘’Her çocuk bir yıldızdır ve yıldızlar Gökyüzü’nde parlar’’ diye ekliyor. Yüzde 100’e varan burs imkânlarının sunulduğu Gökyüzü Koleji’nde 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan sınavın adresi Esenkent Mahallesi Nadire cad. No:57 Esenkent – Maltepe-İstanbul şeklinde açıklandı.  6, 7, 8, 10, ve 11. sınıflar için saat 10’da gerçekleşecek olan sınav, 4, 5 ve 9. Sınıflar için saat 14:00’te gerçekleştirilecek.

Final Eğitim Kurumları

Öğrencilerini ‘Hiçbir başarı tesadüf değildir’ sloganıyla davet eden Final Eğitim Kurumları’nda düzey belirleme ve bursluluk sınavı 23 – 24 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yönetim kurulu başkanlığını İbrahim Taşel’in yürüttüğü Final Eğitim Kurumları’nda geçmişi 38 yıl öncesine dayanan dershanecilik ve temel lise deneyimi var. Yeniden başlayan dönüşüm sürecinde binlerce gencin başarı için yine Final’i tercih etmesi bekleniyor. 1980 yılında Elazığ’da 6 öğretmen ve 4 sınıfla öğretime başlayan Final Eğitim Kurumları bugün Türkiye’nin dört bir yanında okulları ile rağbet edilen bir köklü bir eğitim kurumlarından birisi olarak öne çıkıyor. ‘Eğitimciler göz bebeğimizdir’ diyen Taşel, ‘’Final’in eğitim kadrosu yılların imbiğinden süzülen deneyimli bir ekiptir. 30 yılı aşkın süredir birlikte çalıştığımız öğretmenler var. Her yıl bünyemize kattığımız genç arkadaşlarımız deneyimli ekibin katkısıyla okullarımıza kazandırılıyor. Final’de deneyim ve dinamizmi birleştiren bir öğretmen profili var. Bu ekiple yine başarıya odaklandık. Her yıl ilk 1000’e giren öğrencilerin yüzde 35 civarındaki bir bölümünü Finalliler oluşturuyor. Artık okullarımızda da başarı geleneğini sürdüreceğiz” mesajı verdi.

Mektebim Okulları

Değişime ayak uydurarak özellikle eğitim alanındaki çalışmaları yakından takip eden Mektebim Okulları. 4. Sanayi Devrimi olarak adlandırılan Endüstri 4.0’ın tüm unsurlarını ve 21. yy becerilerini öğrencilerine kazandırmak amacıyla hazırladığı Yenilikçi Eğitim Programı’nı tüm kademelerinde uygulamaya devam ediyor. Bu yıl ’’Çalışıldığı yerden gelsin…’’ sloganıyla 16 – 17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan bursluluk sınavının da ilgi görmesi bekleniyor.  4 ve 5. sınıflar için sınav 16 ve 17 Şubat 2019 tarihlerinde, başlangıç saatleri saat: 10.00 – saat: 13.00 – saat: 16.00 olmak üzere 3 ayrı oturumda gerçekleşecek ve 75 dakika sürecek. 6, 7 ve 8. sınıflar içinse sınav; 16 ve 17 Şubat 2019 tarihlerinde, başlangıç saatleri saat: 10.00 – saat: 13.00 – saat: 16.00 olmak üzere 3 ayrı oturumda gerçekleşecek ve 100 dakika sürecek. n9 ve 10. sınıflar için sınav; 16 ve 17 Şubat 2019 tarihlerinde, başlangıç saatleri saat: 10.00 – saat: 13.00 – saat: 16.00 olmak üzere 3 ayrı oturumda gerçekleşecek ve 110 dakika sürecek. 11. sınıflar için sınav; 16 ve 17 Şubat 2019 tarihlerinde, başlangıç saatleri saat: 10.00 – saat: 13.00 – saat: 16.00 olmak üzere 3 ayrı oturumda gerçekleşecek ve 135 dakika sürecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23