• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu görüntü Türkiye’den! Koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı

Yeniakit Publisher
2020-03-04 15:44:00 -
Bu görüntü Türkiye’den! Koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, bir kişi koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. Hasta, negatif basınçlı sedyeyle hastaneye götürülürken görüntülendi.

Sakarya'da umre dönüşü öksürük şikayeti artan hasta başvurduğu Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde, umre dönüşü öksürük şikayeti artan hasta, koronavirüs şüphesiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

Kaynarca'da yaşayan ve umreden yeni dönen bir kişi, öksürük şikayeti artınca Kaynarca Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hasta buradan da koronavirüs şüphesiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Negatif basınçlı sedyeyle sevki yapılan hasta, gözlem altına alındı. Hastadan alınan kan örnekleri tahlile gönderildi.

Umre dönüşü rahatsızlanan Türk vatandaş, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı.

"3 aydır öksürük şikayeti varmış"

İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, bakanlığın koronavirüs konusunda çok hassas olduğunu, gerekli tedbirlerin alınarak hastaların nakledilmesini istediğini bildirerek, "Kaynarca'da hastaneye müracaat eden hastamızın 3 aydır öksürük şikayeti varmış. Ancak umre ziyaretinde öksürükte artış olmuş. Hekim arkadaşlarımız da hastayı, tetkiklerinin yapılması için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakletti. Testlerin sonucuna göre durumu bakanlığımıza bildiriyoruz. Bu işlem spesifik değil, her gün yapıyoruz. Hastalarımızın test sonuçları şimdiye kadar hep negatif çıktı. Biz tedbirimizi almak durumundayız" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Umre dönüşü rahatsızlanan Türk vatandaş, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı.

Umre ziyaretleri askıya alınmıştı

Koronavirüs sebebiyle Umre ziyaretleri geçici bir süre için askıya alınmıştı. Karar, "Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir" ifadeleriyle duyrulmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet

Otur oturduğun yerde bu şartlarda ne işin var umrede millete musallat edicen koronayı. Umre bin çeşit insanın bulunduğu yer kim hasta kimin be hastalığı var bilemezsin. Cehalet kötü şey vesselam

Yaşar

Cehaletten bahsedene bakın. Kendi cehaletini aksetmiş.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23