• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu seçimler ülkenin ve milletin beka meselesi

Yeniakit Publisher
2019-02-12 12:46:00 -
Bu seçimler ülkenin ve milletin beka meselesi

Tufanoğlu: Dünyada yeni bir emek hareketi oluşturmak istiyoruz... 3 bin 600 ek gösterge, sözleşmeli istihdam, yerel seçimler ve Memur-Sen’in geleceğine dair Akit’e özel açıklamalarda bulunan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, “Ülkemiz son 5 yıldır ciddi saldırıların altında. Hem ekonomik, hem siyasi, hem de askeri anlamda. Dolayısıyla çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bunu sadece bir yerel seçim olarak görmüyoruz. Ülkenin ve milletin beka meselesi olarak görüyoruz” dedi.

 Ömer Faruk Şahin  Ankara 

31 Mart seçimlerini ülkemizin bir beka meselesi olarak gördüğünü belirten Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, “Ülkemiz son 5 yıldır ciddi saldırıların altında. Hem ekonomik, hem siyasi, hem de askeri anlamda. Dolayısıyla çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bunu sadece bir yerel seçim olarak görmüyoruz. Ülkenin ve milletin beka meselesi olarak görüyoruz” görüşünü dile getirdi.

“Yüzde 30’luk kesime üvey evlat muamelesi yapılmamalı”

3 bin 600 ek gösterge konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Tufanoğlu, “Bu konu uzun zamandır gündemde olan bir konu. En son seçimlerden önce Cumhurbaşkanımızın 4 meslek grubuna bu konu ile ilgili bir müjde verdi. Bunu önemsiyoruz, fakat yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Diğer meslek grupları ile ilgili de kapsamlı bir şekilde çalışma yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bahsedilen 4 meslek grubu kamunun yüzde 70’ine tekabül ediyor. Geri kalan yüzde 30’luk kesimin mağdur edilmemesini istiyoruz. Yüzde 30’luk kesimin üvey evlat muamelesi görmemesi lazım. Kapsamlı bir şekilde bu işin paydaşları ile birlikte bir çalışma yürütülmeli. Bu konu kesinlikle kapsamlı bir çalışma gerektiriyor” şeklinde konuştu. 

“Devletin bekası için güçlü memura ihtiyacımız var”

Sözleşmeli personel yerine kadrolu personel istihdam edilmesini istediklerini dile getiren Tufanoğlu, “Bu konu ile ilgili olarak 22-23 Şubat’ta büyük bir şuramız var. Biz başından beri sözleşmeli istihdam modellerine karşıyız. FETÖ’nün yapılandığı kurumlara bakacak olursanız, bunlar daha çok özerk kuruluşlar. Tepeyi ele geçirdikten sonra alt kadroları da istedikleri gibi yerleştirebiliyor. Emin olun 15 Temmuz sürecinde darbe başarılı olmadıysa buradaki en önemli sebeplerden birisi de kamudaki güvenceli istihdam modelidir. Güçlü devlet için güçlü memura ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Memurun devletin gücünü arkasında hissetmesi lazım. Performansı düşük çalışan varsa bunun artırılması için ne gerekiyorsa yapalım. Faka konuyu iş güvencesi üzerinden tartışmaya açmak doğru değil. Devletin bir devamlılığı ve hafızası vardır. Sözleşmeli konusu uygulamaya girdiğinde hemşehricilik girer, mezhepçilik girer, siyaset girer, akraba ilişkileri girer. Devletin bekası için güçlü memura ihtiyacımız var. Kanunu oturalım yeniden düzenleyelim faka bunu iş güvencesi üzerinden yapmak doğru değil” ifadelerini kullandı.

“Sadece bir yerel seçim olarak görmüyoruz”

Yaklaşan seçimler öncesi Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Soner Can Tufanoğlu, “Ülkemiz son 5 yıldır ciddi saldırıların altında. Hem ekonomik, hem siyasi, hem de askeri anlamda. Dolayısıyla çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bunu sadece bir yerel seçim olarak görmüyoruz. Ülkenin ve milletin beka meselesi olarak görüyoruz. İttifaklar kuruldu. Herkes projelerini anlatıyor. Fakat ittifaklara baktığımızda özellikle HDP’nin bir gizli dirsek temasında olduğunu görüyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızın açık bir şekilde tavır almasını ben yürekten istiyorum. Bu hükümet sisteminin tescili bu seçimle olacaktır. Vatandaşlarımızın ülkemizin bekası için oy vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Dünyada yeni bir emek hareketi oluşturmak istiyoruz”

Memur-Sen sadece bir sendika olarak değil, bir STK olarak faaliyet gösteriyor. Sadece ülkemizde değil uluslararası arenada, özellikle İslam dünyasında çok yoğun bir faaliyet gösteriyor” ifadelerini kullanan Tufanoğlu, “16-18 Nisan’da bizim büyük bir kongremiz var. 100’ün üzerinde ülkeden 250’ye yakın sendika başkanını ağırladığımız bir sempozyum düzenleyeceğiz. Dünyada yeni bir emek hareketi oluşturmak istiyoruz. Bunun ilk adımlarını 3 yıl önce attık. Devamını getiriyoruz. Avrupa’da, Afrika’da, Arap dünyasında emek hareketleri var. Ancak İslam İşbirliği Teşkilatına bağlı bir emek hareketi yok. Biz Memur-Sen olarak bunun öncülüğünü yapmak istiyoruz. Bunun için önemli girişimlerde bulunduk. Bu konuya ilişkin de 18 Nisan’da deklarasyonumuzu yayınlayacağız” diye konuştu.

“Ustalarımızı belge almaya çağırıyoruz”

Sendika bünyesinde yapılan çalışmalara dair bilgi paylaşan Tufanoğlu, “Bizim alanımız genelde inşaat sektörünün yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiği bir alan. Dünyada iş kazalarının en çok olduğu alan ise inşaat alanıdır. Bizim kendi bünyemizde kurduğumuz bir iktisadi işletmemiz var. Bu işletmenin altında ustalara mesleki yeterlilik belgesi veriyoruz. Yıllarca ustalık yapmış kişilerin bu tecrübelerini ispatlayacak bir belgesi yok. Bu konuda bize başvuran arkadaşları teorik ve pratik olarak sınava sokuyoruz. Bizim verdiğimiz belgenin uluslararası bir yeterliliği var. Şu an belgesiz usta çalıştırmak yasal değil. Bu belgelendirmenin ücretini devlet veriyor. Bu vesileyle ustalarımızı belge almaya çağırıyoruz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23