• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunlar nasıl gazi? Sunucuyu başörtülü diye protesto ettiler

Yeniakit Publisher
2019-09-19 20:28:00 - 2019-09-19 20:32:14
Bunlar nasıl gazi? Sunucuyu başörtülü diye protesto ettiler

İslam'ın verdiği makamı kullanan gazi görünümlü bir takım şahıslar, İzmir'de başörtülü sunucu öğretmenin kıyafetinin cumhuriyet değerlerine uygun olmadığını öne sürerek protesto etti.

İzmir'in Foça ilçesinde, Gaziler Günü törenle kutlandı.

Törenin başlayacağı dakikalarda protokol sırasının hemen arkasında bulunan bir grup gazi, Foça Kaymakamı'na, tören programını okumak ve sunum yapmak üzere mikrofona gelen Foça Spor Lisesi edebiyat öğretmeni Ayşe Pınar Bayraktar'ın kıyafetinin uygun olmadığını belirterek, tören alanını terk etti.

Gazi görünümlü şahıslarda küstah sözler

Törendeki skandala imza atan gazi görünümlü 10 şahıstan biri olan Nabi Duru, küstah sözler kullandı.

Duru, "19 Eylül Gaziler Günü için Cumhuriyet Meydanı'na törene geldiğimizde, törenin başlangıcında gaziler olarak sunucu hanımefendinin kıyafetinin cumhuriyet değerlerine uygun olmadığını görünce çok üzüldük. Bu protestomuzu toplu olarak Kaymakam ve tören alanında bulunanlara ileterek tören alanını terk ettik." dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

(Gazi görünümlü şahıslar)

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar ise yaptığı yazılı açıklamada, sunucunun resmi kadrolu öğretmen olduğunu ve kıyafetin mevzuata uygun olduğunu belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Akar, "Okulun resmi kadrolu Türk dili ve edebiyatı öğretmeni, Gaziler Günü programında sunucu olarak görev almıştır. Mevzuatımıza göre kadın öğretmenler kamusal alanda başörtüsü ile görev yapabilmektedirler. Öğretmen başörtülü olarak derslere girebilmekte, resmî törenlere katılabilmektedir. Görevini bu kapsamda yürütmüştür. Ferdi yapılan protestoya karşı çıkarak törene katılan tüm katılımcılar başta olmak üzere, resmi ve sivil erkan, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar öğretmenimizin yanında yer almıştır. Gaziler Günü'ne yakışır şekilde tören icra edilmiş, birlik beraberlik içinde olunmuştur. Birlik ve beraberlik içinde olunması nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür edilmiştir." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sultan cem

Allah şehitlik nasip etmemiş korkarım ölürken imanda nasip etmeyecek.

enes

Önemli olan Hakkın katında Gazi olabilmek yoksa bu sizinki geçiçi menfeat.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23