• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyük vurgun! İBB Cumhuriyet paçavrasına musluğu açtı

Yeniakit Publisher
2019-10-01 17:19:00 - 2019-10-02 13:28:04
Büyük vurgun! İBB Cumhuriyet paçavrasına musluğu açtı

CHP'nin yönetimindeki İBB'nin iştiraklerinden olan İSPARK'ın solak zihniyetin medyadaki tetikçiliğini yapan Cumhuriyet paçavrası ile abonelik anlaşması yaptığı ortaya çıktı. Yapılan anlaşmaya göre Cumhuriyet'e binlerce TL para akıtılacak.

Seçim öncesi israf yapıldığı algısı oluşturarak vatandaşın gözünü boyama çalışan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP'ye yakınlığıyla bilinen ve solak zihniyetin medyadaki tetikçiliğini yapan Cumhuriyet paçavrası ile abonelik sözleşmesi imzaladığı ortaya çıktı.

"Her müfteri kendini itiraf eder" deyişinin canlı kanıtı olan CHP’li belediyelerden İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kimi neyle suçladılarsa aslında o suçu kendilerinin işlediğini bir kez daha gösterdi. İBB’den yandaş medyaya para aktarma faaliyetinin bir örneği daha Cumhuriyet Gazetesi’ne sadece İSPARK’tan ayda 341 bin lira aktarılacağını gösteren sözleşmenin ortaya çıkmasıyla gözler önüne serildi. Diğer birimlerin ise ne kadar ödeyeceği şimdilik bilinmiyor.

İSPARK'tan Cumhuriyet paçavrasına binlerce TL

İmamoğlu bu sözleri söylediği sırada, İBB’ye bağlı İSPARK’ın tetikçi Cumhuriyet gazetesine abone yapıldığı ortaya çıktı. Yapılan anlaşmaya göre Cumhuriyet’e 2 aylığına 11 bin TL akıtılacak. Ortaya çıkan sözleşmede yazdığına göre adeti 2.5 TL’den 65 gün için 4 bin 550 adet Cumhuriyet gazetesi alınacak. Sözleşmede bu alımların 65 gün süreceği belirtiliyor; çünkü 65 gün sonra 2019 yılı için yıl kapması yapılacağından 1 Ocak 2020 itibariyle sözleşmeler yeni fiyat tarifesiyle yenileniyor.

Tasarruf propagandasıyla metro, metrobüs ve otobüs seferlerinde sebep olduğu aksaklıkla izdihamların yaşandığı İstanbul’da belediye kasasından paraların yandaş medyaya aktarılması sosyal medyada vatandaşların tepkisine neden oldu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vatandaşlardan tepki

Konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, sözleşmeyi sosyal medyada gören vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.

İşte o tepkilerden bazıları:

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Hükumet yasaklasın. Belediyelerde torpili, ilanı, konseri falan yasaklasın. Yasakladılar da Allah bin kere razı olsun demedik mi?

Ovalı

Bu CHP dir. Hukukada uydurur . kanununda uydurur. Yorum yapan rumuzu omer olan kişi ,CHP sanada uydrur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23