• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cem Papila'dan 5 kırmızı kart itirafı!

Yeniakit Publisher
2015-01-11 17:42:00 -
Cem Papila'dan 5 kırmızı kart itirafı!

Eski hakem Cem Papila, 2003-2004 sezonunda oynanan ve 5 kırmızı kartın çıktığı Beşiktaş-Samsunspor maçı sonrası ağladığını söyledi.

Cem Papila’nın Futbol Extra Dergisi’nden Yavuz Atalay’a verdiği röportajın bir kısmı şöyle:

BEŞİKTAŞLIYIM

Hangi takımlısınız hocam?

Beşiktaşlıyım.

Beşiktaş – Samsunspor maçında gösterdiğiniz 5 kırmızı kartta sevginizin göstergesi mi hocam?

(Kahkaha) Sezonun ikinci yarısının ilk maçıydı. Karlı bir havaydı. Hatta sahanın temizlenmesi de ciddi bir zaman almıştı. Çok üzüldüğüm bir maçtı.

“5 KIRMIZI KARTLI MAÇIN SONUNDA AĞLADIM”

Evet. Zaten maç sonu ağlamışsınız. “Duş alıyorken, neden bütün bunlar benim başıma geliyor” demişsiniz.

Nereden biliyorsun bunu? Özel şeyleri biliyorsun. O gün orada bir sinir boşalması yaşadım. Ve o maçta hiçbir hakemin yaşamadığı travmaları yaşadım.

“İKİNCİ YARIYA ÇIKARKEN SİNAN ENGİN YARDIM İSTEDİ”

İkinci yarıya çıkarken neler oldu hocam?

O zamanın idari menajeri Sinan Engin’in beni soyunma odasının çıkışında beklediğini gördüm. Beni beklediği yerin az ilerisindeki kapının arkasında yayıncı kuruluşun kameraları vardı. Sinan Engin beni gördü; o kapıyı kapattı. Orada 6 kişiydik. Hakem dörtlümüz, Sinan Engin ve Beşiktaş’ın Hakem Soyunma Odasına bakan görevli kardeşimiz. Orada bir diyalog oldu.

Nedir hocam o diyalog?

Hocam dedi, “Göstermiş olduğun kartlarda haklısın. Bu konuda diyecek bir şeyimiz yok. Ama oyuncularımız çok stresli ve sıkıntılı… Sen de lütfen ikinci yarıda yardımcı olursan memnun olurum.” dedi. Ben de aynen şöyle söyledim… Çünkü Sinan Engin, bu diyaloğun varlığından bahsetti ama diyaloğu aktarmadı. Ben de o alanda Sinan Engin’e dedim ki: “Sinan Bey, ben hiç mutlu değilim. Oyuncu arkadaşlara söyleyin, onlar bana yardımcı olsunlar.”

“OYUNCULAR KENDİLERİNİ ATTIRMAYA ÇALIŞTI”

Diyalogdan sonra ikinci yarıya çıktınız hocam. İzleniminiz ne oldu?

Bana göre ikinci yarı, oyuncular kendilerini attırmak için ellerinden geleni yaptılar. Devre arası konuşma yapmış olabilirler. Ama ben ikinci yarıyı, seksen küsürüncü dakikada bitirdiğimde; hakemliğimin bittiğini düşündüm. Maçın bitiş düdüğünü çaldım, yardımcı hakemlerim yanıma geldi. Büyük bir kalabalık oldu. Polisler etrafımızı sardı. Polislere, “Açılın, ben yürümek istiyorum, benim korumaya ihtiyacım yok.” dedim. Beni duyunca açıldılar. “Olacak olan olur” dedim ki soyunma odasına giderken suratıma kartopu geldi (Gülüyor).

Soyunma odasına girdiniz, neler oldu hocam?

Soyunma odasına girdik. Büyük bir sessizlik var. 4.hakemim Hamza Mısır diyor ki bana; “Ben yayıncı kuruluşun kameralarıyla konuştum, hocam haklısın kartlarda.” Gözlemci hocalar geldi. Önce rapor yazdık. Raporlar 40 dakika filan sürdü. 5 tane kırmızı kart raporu doldurdum. Durduk. “Bitti mi?” dedi? “Bitti hocam.” dedim. Gözlemci bana, “Seni tebrik ediyorum.” dedi. Ben o ana kadar, hakemliğim bitti, son prosedür işlemlerini yapıyorum diye düşünüyorum. Sadık hoca öyle deyince çok şaşırdım.

“SAMSUNSPOR’UN DA KARARLARIMI YANLIŞ BULDUĞUNU DÜŞÜNDÜM”

Maç içerisinde enteresan bir şey dikkatinizi çekti mi hocam?

Maç içerisinde şöyle bir şey oldu. 4-1 olduktan sonra Samsunsporlular top çevirmeye başladı. 10 dakika boyunca ben hiç düdük çalmadım. Oyun durmadı hiç. Daha sonra duyduğum kadarıyla, doğru mudur bilmiyorum, Beşiktaş kulübesindekiler Samsun kulübesine gidiyor. Atmayın filan diyor. Sonra İsmail başkanı arıyorlarmış. İsmail başkan, “Atmayın, gitmeyin üzerlerine.” diyormuş. Daha sonra duydum ben bunları. Doğrudur değildir bilemem… Ama o kulübede yaşayanlar da var. Ertuğrul Sağlam mesela. Neyse… Samsunspor top çevirince dedim ki, herhalde Samsunspor da benim yanlış karar verdiğimi düşünüyor. İşte bu durum bana maç bittiğinde, hakemliğim bitti duygusunu verdi. O 10 dakikalık top çevirme…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23