• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemil Çiçek: Bu sorun Osmanlı'da da vardı

Yeniakit Publisher
2018-12-11 09:49:00 - 2018-12-11 10:07:56
Cemil Çiçek: Bu sorun Osmanlı'da da vardı

Türkiye'de sık sık gündeme gelen yargı reformuyla ilgili konuşan TBMM eski Başkanı ve Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, "Osmanlı'da da adalet sorunu vardı. Cumhuriyet döneminde de sorunlar yaşandı. Bugün de sorun var ki reform stratejileri aranıyor." dedi.

TBMM eski Başkanı ve Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'e Türkiye ve adalet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Taşgetiren, Cemil Çiçek'in 'Adalet Sorunu' hakkındaki değerlendirmelerini şöyle aktardı:

"Yargı sorunu bir insan sorunudur. Yargı reformundan söz edilecekse bu da bir insan reformu çerçevesinde olmalıdır.

-Yargı kararlarının yüzde 95'i yorumdur. Evet kanun maddeleri vardır ama yargılamaya konu olan olayla kanun maddesi arasındaki irtibatı yargılamayı yapan kişinin, kişilerin yorumu belirler. Dolayısıyla yorumu yapan kişinin niteliği büyük önem kazanır.

-Orada da ideolojik aidiyetlerin devreye girmesi söz konusu. Yargı makamında olan kişi- kişiler ideolojik aidiyeti bir deli gömleği gibi üzerine giydiğinde ortada adalet kalmaz.

-Osmanlı'da da adalet sorunu vardı. Aşağı yukarı 400 yıllık bir sorundan söz ediyoruz. Koçibey gibi risalelerde mesele en açık şekliyle ortaya konur. Cumhuriyet döneminde de sorunlar yaşandı. Bugün de sorun var ki reform stratejileri aranıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Çare eğitim. Biz öğretim yapıyoruz, eğitim yapmıyoruz. Sorun “insan sorunu” ise, “ideolojik yargı” gibi yine insanla bağlantılı bir şeyden söz ediyorsak, asıl bu alanda reform yapmak lazım. Onun için diyorum, yargı reformu aslında insan reformudur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23