• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cemre’de erken kayıt hazırlığı

Yeniakit Publisher
2019-12-11 14:00:00 -
Cemre’de erken kayıt hazırlığı

Çocukların hem akademik başarısı hem de ruh sağlıkları için birçok değeri misyon olarak benimseyen Cemre Koleji, gelecek eğitim yılına dair hazırlıklarına şimdiden başladı.

Eğitim dünyasında saygınlığı ile bilinen Cemre Koleji’nin yöneticileri, başarılı bir şekilde devam eden eğitim ve öğretim yılının 2020 ayağına erken kayıt hazırlıklarını tamamlayarak girecek. İstanbul’da Çamlıca, Halkalı ve Güneşli’deki yerleşkelerinde manevi eğitimi de baştacı ederek çocukları hayata hazırlayan okullarda erken kayıt avantajları yakın zamanda velilerle paylaşılacak.

Herkesin pay alması gereken mesajlar

Çocukların ruh sağlığına önem veren ve pedogojik bir eğitim anlayışıyla hizmet veren eğitim kurumuna velilerin teveccühü de artıyor. Kurumun yöneticileri ise velilere verdikleri mesajda çocukların maddi ve manevi eğitiminin ne denli önemli olduğunu vurguluyor. Herkesin bir pay alması gereken ve verdiği eğitimlerle dikkat çekmeye başlayan Cemre Koleji yönetiminin Yeni Akit okurlarıyla paylaştığı mesaj ise şöyle:

KOLAYCILIĞA KAÇMAYAN KOLEJ

Çocuklara ve gençlere manevi eğitim verirken dillerinden anlamak gerekiyor. Yanlış veya eksik yöntemler çocukları bizim arzu ettiğimiz istikametten uzaklaştırabiliyor. Bu ise aileleri “Bu çocuk için maddi manevi her şeyi yaptım. Sonuç neden böyle oldu?” girdabının içine itebiliyor. Çocukların ve gençlerin ruh dünyasına inebilmenin, bunu yaparken de onları bencil birer bireye dönüştürmemenin önem kazandığı günümüz koşullarında bu kutsal görevi omuzlayan kurumlardan biri de Cemre Okulları. Okul, eğitim sürecinde yol alırken kolaycılığa kaçmıyor. Bütün yılı gün gün, hafta hafta ele alıyor. Mesela Kur’an-ı Kerim eğitimiyle ve yıl boyunca yapılacak ezber miktarıyla ilgili yeşil cüzü kendisi oluşturuyor. Anaokulu ve ilkokul seviyesinde çocukları Kur’an-ı Kerim okumaları yönünde teşvik etmek için neşeli törenler düzenliyor. Allah’ın kelamının yer aldığı yüce kitabımıza geçen çocuklar şenlik havasında tebrik ediliyor. Manevi yarışlarda, sadece başarı kazanan çocuklar değil gayret gösterenler de iltifata tabi tutuluyor. Anaokulu ve ilkokul çağında soyut düşünme yeteneği kazanmamış çocukların aklını karıştırmamak, ortaokulda ise zaman zaman bilinci karışmış çocukları akli delillerle ikna edebilmek için uzman eğitim kadrosuyla çalışıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşte Cemre’deki kazanımlar

l Yenilik: En yeni bilgiler en yeni yöntemlerle sunuluyor.

l Aktif eğitim: Bilgi verilirken çocukların merak ve heyecan duyguları diri tutuluyor.

l Değerler eğitimi: Bilgiyi irfana dönüştürecek milli ve manevi eğitim veriliyor.

l Eğitim Koçluğu: Çocukları kapasitelerinin yanı sıra mizaçları ve kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirme yapılıyor.

l Yabancı dil: İngilizce öğretiminde daima en yeni metotların kullanılıyor.

l Yaşam becerileri: Okul içi ve dışında düzenlenen sosyal faaliyetlerde çocukların görev bilinci aşılanıp, sorumluluk edinmeleri sağlanıyor.

l Bireysel gelişim: Çocukların özsaygısını geliştirecek sanatsal faaliyetlere odaklanılıyor.

l Saygınlık ve güven: Çocukların duygu ve düşünce dünyasını anlayarak, onları en doğru yerde hissettiren eğitim tekniği ön planda tutuluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23