Kadın - Aile

Çene çarpan çorbası nasıl yapılır? Çene çarpan çorbası tarifi

Çene çarpan çorbası tarifini ev hanımları tarafından merak edilmekte. Her yörenin farklı damak tadında yemek ve çorbaları vardır. Çene çarpan çorbası İç Anadolu’da farklı, Ege’de farklı yapılmakta. Her yörenin geleneksel yemekleri vardır. İşte geleneksel yemeklerden biri de Çene çarpan çorbasıdır. Peki çene çarpan çorbası nasıl yapılır? Çene çarpan çorbası malzemeleri neler? Çene çarpan çorbası tarifi.

Çene çarpan çorbası nasıl yapılır? Çene çarpan çorbası tarifi
-

Çene çarpan çorbası tarifini ev hanımları tarafından merak edilmekte. Her yörenin farklı damak tadında yemek ve çorbaları vardır.  Çene çarpan çorbası İç Anadolu’da farklı, Ege’de farklı yapılmakta. Her yörenin geleneksel yemekleri vardır. İşte geleneksel yemeklerden biri de Çene çarpan çorbasıdır. Peki çene çarpan çorbası nasıl yapılır? Çene çarpan çorbası malzemeleri neler? Çene çarpan çorbası tarifi.

Çene çarpan çorbası ile sofranıza nefis bir lezzet koyabilirsiniz. Eğer evde hazırlarığınız erişteleriniz varsa her yemekte olmazsa olmaz doyurucu bir çorba yapabilirsiniz. İşte çene çarpan çorbası ile ilgili detaylar...

çene çarpan çorbası malzemeleri ve tarifi

Yeşil mercimek ,

Evde kesilmiş erişte ,

Soğan ,

Tereyağı ,

Salça

Çene çarpan çorbası tarifi

Yeşil mercimekler haşlanır Evde hazırlanan erişte yoksa şehriye mercimeğin üzerine ilave edilir. Soğan tereyağında kavrulur. Az salça ilave edilerek çorbaya eklenir. Bir taşım kaynatılıp tuzu katılarak ocaktan alınır.

Kütahya mutfağına ait olan çene çarpan çorbası

Malzemeler

Hamuru İçin;

1 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar su

Ayrıca;

4 su bardağı su

4 su bardağı süt

1 adet yumurta

1 adet limonun suyu

Çene çarpan çorbası yapılışı: Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu bir derin kaba koyun. Suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirin.

Hamuru hafif unlu tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Yufkanın üzerine hafifçe un serpin. Oklavayı yufkanın ucuna yerleştirip hamuru oklavanın etrafında rulo şeklinde sarın ve oklavayı çekip çıkarın. Rulo yufkayı serçe parmağı kalınlığındaki şeritler halinde kesin. Diğer taraftan, suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Kaynamaya başlayınca hamur şeritlerini tencereye ilave edip sık sık karıştırın.

Yumurta ve limon suyunu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp karıştırın. Yine karıştırarak çorbaya katın. Sık sık karıştırarak hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz üzerine yağda pişirdiğiniz nane, pulbiber gezdirip sıcak sıcak servise sunun.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.