Kadın - Aile

Çeşm-i nigar çorbası nasıl yapılır? Çeşm-i nigar çorbası tarifi ve malzemeleri

Çeşm-i nigar çorbası tarifi internette araştırılan çorba tarifleri arasında yer alıyor. Farklı bir çorba tarifi arıyorsanız, Osmanlı mutfağından çeşm-i nigar çorbası akşam yemeklerinizde size eşlik edebilir. Mercimek çorbasına benzeyen bu nefis tarif içine eklenen terbiye ile lezzetini katlıyor. Peki, çeşm-i nigar çorbası nasıl yapılır? Çeşm-i nigar çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte çeşm-i nigar çorbası tarifi ve malzemeleri...

Çeşm-i nigar çorbası nasıl yapılır? Çeşm-i nigar çorbası tarifi ve malzemeleri
-

Çeşm-i nigar çorbası tarifi internette araştırılan çorba tarifleri arasında yer alıyor. Farklı bir çorba tarifi arıyorsanız, Osmanlı mutfağından çeşm-i nigar çorbası akşam yemeklerinizde size eşlik edebilir. Mercimek çorbasına benzeyen bu nefis tarif içine eklenen terbiye ile lezzetini katlıyor. Peki, çeşm-i nigar çorbası nasıl yapılır? Çeşm-i nigar çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte çeşm-i nigar çorbası tarifi ve malzemeleri...

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı un

Tuz

Sıcak su

Terbiyesi için:

1 yumurta sarısı

1 su bardağı süt

Yarım limon suyu

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

Nane

Pul biber

Çeşm-i nigar çorbası nasıl yapılır?

Mercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.

Soğanı soyup ince ince doğrayın.

Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.

Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.

Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.

Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin. Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.

Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.

Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.

Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.

Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.

Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.