• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP böyle bir liderle iktidar olur mu?

Yeniakit Publisher
2020-02-25 12:01:00 -
CHP böyle bir liderle iktidar olur mu?

Gazetemiz okurlarından Lütfü Caner, "CHP böyle bir liderle iktidar olur mu?" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Lütfü Caner

Yani düşünebiliyor musunuz; PKK terör örgütü son 35 yılda asker, polis, korucu ve sivil vatandaşlarımız olmak üzere en azından 50 binin üstünde insanımızı şehit etti ve halen bu katliamlarına her fırsatta devam ediyor.. Fakat sözde ana muhalefet partisi lideri olacak olan zatı muhterem beyefendi, Habertürk Tv de yaptığı bir açıklamada, (“Bizim için YPG/PKK terör örgütü değildir”) diyen Kemal Kılıçdaroğlu şimdi de PKK’lı teröristlere kol kanat gerdi..

Habertürk Tv’de konuşan Kılıçdaroğlu, beka sorusuna skandal bir cevap verdi “YPG-PKK bize mi saldıracak?” diye sordu. / Kaynak: (Habertürk Tv.)”

Ve yine 15 Temmuz darbe girişimi için, “bu bir kontrollü darbedir  bunu bilmeyenmi var” diyor..

15 Temmuz darbesi öncesi Samanyolu Tv.de. yaptığı bir konuşmada; R.Tayyip Erdoğan için, (2013’te Samanyoluhaber’de) Kılıçdaroğlu “Erdoğan kaçsa da onu bu ülkeye getirip yargılayacağız!” diyor.. Yani kısacası; CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bütün bu gaflar, skandal açıklamaları ve çeşitli konularda kamuoyunu  yanıltmaları konusunda, insan diyecek bir cümle bulamıyor adeta.. Peki diyeceksiniz ki; Kılıçdaroğlu bütün bunları neden yapıyor? Neden yapmasın ki; 1991 ve 1999 yılları arasında SSK genel müdürlüğü döneminde 9 yıl üst üste SSK kurumu zarar ettirmiş kimse hesap sormamış..
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ve daha sonra siyasetteki tüm skandalları, çarpıtmaları konusunda yine hep kendisini haklı görmüş ve kimse yine bir şey dememiş.. Tabii durum böyle olunca da; Kılıçdaroğlu her halde şöyle düşünüyor; mademki 9 seçim kaybettim, doğru veya yanlış yaptığım ve söylediğim her şey benim yanıma kâr kalıyor; o da bütün yaptıkları ile resmen millet ile alay ediyor ve dalgasını geçiyor.

Yani  zaman zaman görsel medya’da   Kılıçdaroğlu’nun izlerken, yaptığı bazı açıklamaları ve konuşmalarından dolayı adeta insanın nutku tutuluyor ve söyledikleri karşısında insan artık pes diyor ve diyecek bir şey bulamıyor.. Çünkü şimdiye kadar Kılıçdaroğlu her ne yaptıysa yanına kâr kalmış.. Tabii ki durum böyle olunca da, Kılıçdaoğlu siyasi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda bütün toplumsal  değer, yargı ve kutsalları çiğnemeye ve yok saymaya devam ediyor maalesef... Maalesef  bütün bu olanlara rağmen; bir kesim vatandaşlarımız Kılıçdaoğlu’nu  siyasi bir lider olarak görmeye devam ediyor.. Evet, insanlar her zaman layık oldukları yönetim tarzıyla yönetilirler,  kendileri iyi olurlarsa yöneticileri de iyi olur, kötü olurlarsa yöneticiler de kötü olur.. Zira yöneticiler halkın içinden çıkarlar ve onların bir parçasıdırlar.. Acaba yöneticiler iyi ve dürüst olunca mı toplum sağlıklı ve iyi olur, yoksa halk iyi ve dürüst olunca mı yöneticiler adil ve ehliyetli olur?

Bu sorunun cevabı yönetici halka göre, halk da yöneticilerine göre olur. Her ikisi de birbirini olumlu ve olumsuz yönde etkileyebilir. Kur’an-ı Kerim’de buyuruluyor ki: Ahirette cehenneme gönderilecek olan zalim ve kafir halk liderlerini, liderler de onları suçlayıp birbirlerini lanetleyeceklerdir. (bk. A’raf, 7/39; Şuara, 26/99; Ahzab, 33/67)

Allah her dönemin hükümdarını halkın kalbine göre gönderir. Onları düzeltmek isterse salih birini, helak etmek isterse kötü birini hükümdar olarak gönderir.” (bk. İsra, 17/16)

Halkın kötü yöneticileri iş başına getirmeleri Allah’ın onlara gazap etmekte olduğunun, iyi yöneticileri iş başına getirmeleri ise onlardan razı olduğunun işaretidir. Hz. Peygamber’in duası: “Allah’ım merhametsizleri bize musallat etme.” (Tirmizi, Daâvât, 79) Müslümanın görevi toplumları ayakta tutan değerleri, özellikle ahlak kurallarını ve Allah korkusunu, hak ve hukuka saygıyı tabana yaymaktır. Toplumu düzlüğe çıkarmanın yolu budur. Düzelen bir toplumda ister istemez, yöneticiler de düzelir. Toplumdaki kötülüklerin, haksızlıkların ve yolsuzlukların sorumlusu olarak sadece yöneticileri ve aydınları görmek yanlıştır. Kötü gidişattan herkes sorumludur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osmanlı

chp-hdp onlar ayni partidir.Allah bunlara fırsat vermesin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23