• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP, Halisdemir’e de 'hayır' dedi

Yeniakit Publisher
2017-03-12 06:48:00 - 2017-03-12 16:18:47
CHP, Halisdemir’e de 'hayır' dedi

12 Eylül darbe anayasasının değiştirilmemesi için var gücüyle direnen CHP, darbecilerin isimlerinin kent meydanlarından kazınmasına da karşı çıkıyor. CHP’nin yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’daki “Org. Çevik Bir Meydanı”nın isminin “Ömer Halisdemir Meydanı” olması için gelen taleplere ‘hayır’ dedi.

CHP’nin darbe ve darbeci aşkı devam ediyor. 12 Eylül cunta anayasasının değiştirilmemesi için canhıraş mücadele veren CHP, yönettiği belediyelerin kent meydanlarına verdiği darbecilerin isimlerinin kaldırılmasına yönelik taleplere de ‘hayır’ diyor. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da cuntacı ismi taşıyan “Çevik Bir Meydanı”nın, “Ömer Halisdemir Meydanı” olarak değiştirilmesine karşı çıktı. Belediye Meclisi’ne gelen isim değişikliği talebi, CHP’lilerin oylarıyla reddedildi.

“DARBECİ MEYDANI”

Edinilen bilgilere göre, İzmir’in en kalabalık ilçesi olan Buca’daki meydana 28 Şubat darbesinin önderlerinden Org. Çevik Bir’in ismiyle anılmasından rahatsızlık duyan İzmirliler ve Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) isim değişikliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdi. Hâlen devam eden 28 Şubat davasının sanıkları arasında yer alan milli irade düşmanı Çevik Bir’in isminin kaldırılmasını talep eden ASDER, 2 Ağustos 2016’da meydanın isminin “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olması yönünde görüş bildirdi. 30 Ekim 2016 tarihinde de Abdülhamit Sağcan isimli vatandaş tarafından, Çevik Bir darbecisinin ismi kazınarak meydanın “Ömer Halisdemir Meydanı” yapılması için belediyeye başvuruda bulunuldu.

CHP ‘HAYIR’ DEDİ

Halkın talebi üzerine konu 13 Ocak 2017’de İzmir Belediye Meclisi gündemine alındı. CHP’li İzmir’in Belediye Meclisi, toplantıda şok bir karara imza attı. Belediye Meclisi, 97509404.301.05.82 no’lu kararında “Çevik Bir Meydanı”nın isim değişikliği taleplerini reddetti. AK Parti’li üyelerin karşı yöndeki oyuna karşılık CHP’li üyelerin kararıyla İzmir Belediyesi “Ömer Halisdemir’e hayır” dedi. Belediye kararında, “Asıl olan meydanlara, caddelere bidayette usulüne uyularak verilmiş isimlerin korunmasıdır. Bir cadde veya meydana geçmişte adı verilen kişinin Ülkenin birliği, bölünmez bütünlüğüne yönelik bir suç işlemiş olması ve bir konuda hüküm giymiş olması istisna olmak üzere oyçokluğu ile uygun bulunmamıştır.” ifadelerine yer verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İZMİR’İN KARA LEKESİ

Bu kararla birlikte darbeci Çevik Bir’in ismi, Buca’nın en işlek meydanının levhasında bir kara leke olarak yer edinmeye devam edecek.

FARUK ARSLAN / İSTANBUL

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23