• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP işten atıyor AK Partililer sahipleniyor

Yeniakit Publisher
2019-05-21 14:07:00 - 2019-05-21 14:07:45
CHP işten atıyor AK Partililer sahipleniyor

“Başkan seçilirsek tek kişinin bile ekmeğiyle oynamayacağız” sözü veren CHP’li belediye başkanlarının ilk icraatı, mübarek ramazan günü işçileri kapıya koymak oldu.“Gönül belediyeciliği” ile icraatlarına başlayan AK Partili Belediyeler ise, seçim öncesi verdiği vaatleri birer birer yerine getirdi. Bazı başkanlar maaşlarını bile garibanlara bağışladı.

31 Mart öncesinde meydan meydan dolaşarak “Hiçbir belediye işçisinin işine son vermeyeceğiz. Bizim hiç kimsenin ekmeğinde gözümüz yok” diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri aldatmaca çıktı. Eli kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP ile ittifak yapan CHP’nin ele geçirdiği belediyelerde ilk icraat işçi kıyımı ve sendika dayatması oldu. Hizmet-İş, Hak-İş ve Bem-Bir- Sen gibi sendikalarda görevli 10 binlerce işçi baskı yapılarak istifa ettirildi. KESK bünyesine girmeleri halinde ise işe alınacakları söylendi.

Ya istifa ya sürgün

İzmir’de AK Parti’den CHP’ye geçen Menderes, Ödemiş, Selçuk, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde de işçiler ana muhalefetin mağduru oldu. Menderes’te bazı memurlar köpek barınakları başta olmak üzere birçok bölgeye sürgün edildi. Torbalı’da 30 işçinin işine son verilirken, Gaziemir’de ise CHP’nin yeni başkan Halil Arda 40 çalışanı işten çıkardı. Menemen’de eski başkanın işe aldığı 154 işçi işten atıldı.

HDP’nin oylarıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçilen Mansur Yavaş, 22 üst düzey bürokratı işten çıkardı.

Yine muhacirlerin yemeğini kesen CHP’li Bolu’da 97 işçi işten çıkarıldı. Adana Ceyhan’da 143 işçi, Antalya Finike’de ise 60 belediye personeli alt görevlere sürgün edildi. Antalya Döşemaltı’da sürgüne gönderilen işçi sayısı 100’ü buldu. Edirne Enez’de ise 24 işçinin yeri değiştirildi. 4 işçi de işten ayrıldı. HDP’li belediyelerde de işçi kıyımı vardı. Ahmet Türk’ün başında olduğu Mardin’de 40, Diyarbakır’da 25 kişi istifa ettirildi.

AK Parti muhacirin yanında

CHP’nin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a nispet yapan Ağrı Belediye Başkanı AK Partili Savcı Sayan, mülteciler için çadır kurdurdu. Sayan, CHP’nin düşmanlık ettiği muhacirlere her gün çorba ve ekmek ikram ederek, insanlık dersi verdi. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise, vandallığa destek olan sanatçıların Nevşehir’de belediye bünyesinde herhangi bir sahnede yer alamayacaklarını söyledi. Oy hırsızlığını savunan sanatçı tayfasının karşısına tek başına dikilen Rasim Arı, milletin gönlünü şimdiden fethetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Maaşını yoksullara dağıtıyor

Şırnak’ta büyük bir seçim zaferi elde eden AK Partili Mehmet Yarka, başkanlığı süresince maaş almayacağı deklare etti. Maaşını bir fona aktaracağını belirten duyarlı Başkan, öğrencilere ve fakir ailelere yardım edileceğini duyurdu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ise belediye araçlarına kısıtlama getirip mesai saatleri dışında araçların otoparka çekilmesine karar verdi. Pazarcık, Akçakoca ve Amasya belediye başkanları da makam odalarının kapılarını söktürdü. Çivril Belediye Başkanı ise makam araçların kaldırdı. Kırıkkale’de AK Parti’den Bahşılı Belediye Başkanı seçilen Recep Zafer Tekin, ilk olarak çöp kamyonunun direksiyonuna geçip, personeliyle birlikte ilçenin çöplerini topladı.

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23