• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'den 'ihanetini' gizleme çabası! Yine iftira yine Sözcü

Yeniakit Publisher
2019-05-02 12:24:00 -
CHP'den 'ihanetini' gizleme çabası! Yine iftira yine Sözcü

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak kurarak büyük bir ihanete imza atan CHP’nin sözcülüğünü yapan Faik Öztrak, hiç bir delile dayanmaksızın hükümetin Suriye’de YPG ile görüştüğü iftirasını attı. CHP’lilerin PKK sevici söylemlerini görmezden gelen Sözcü gazetesi de temelsiz iddiayı birinci sayfadan vererek kendisine biçilen görevi yerine getirdi.

 yeniakit.com.tr 

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile gizliden sürdükleri ittifakı gizleme çabası içine giren CHP yönetimi yine en iyi bildiği şeyi yaparak hiç bir delil göstermeden temelsiz iddialarda bulundu.

CHP’nin sözcüsü Faik Öztrak hükümetin Suriye’de YPG ile görüşmeler yaptğını ileri sürdü. Ancak ne bir delil gösterebildi ne de iddiasını bir yere dayandırabildi.

CHP’nin sözcülüğünü yapan Sözcü gazetesi de komik iddiayı birinci sayfadan görerek iftira halkasını tamamlandı. Kemal Kılıçdaroğlu da dahil CHP’li isimlerin PKK’yı terör örgütü olarak görmediklerine yönelik beyanlarını, Demirtaş ve HDP güzellemelerini, Kandil’in vekilleri ile kol kola seçime girmelerini görmezden gelen Sözcü gazetesi CHP’li Öztrak’ın "Hükümet YPG ile görüşüyormuş" iftirasına çanak tuttu.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşlerine gelince terör örgütü PKK/YPG ve siyasi uzantısı HDP’ye güzellemeler yapan CHP ve CHP medyasının algı oluşturmak amacıyla böyle bir iftiraya sarılması "siyasi tutarsızlık" olarak yorumlanırken akıllara da CHP’nin PKK ve HDP ile olan samimi ilişkisini akıllara getirdi.

İşte CHP ve PKK aşkı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinden birkaç ay önce katıldığı bir televizyon programında "Türkiye'nin beka sorunu yok, ABD'nin desteklediği YPG bize saldırmaz" demişti.

Aynı  Kılıçdaroğlu, Afrin'deki YPG işgalini sonlandırmak için düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirirken de "şehre girilmesini doğru bulmadığını" söylemiş ve operasyonun yapılmaması gerektiğini savunmuştu.

Çukur eylemleri sırasında bölgeye giden Kılıçdaroğlu, binlerce askerimizi şehit eden teröristlerde 'arkadaşlar' diyerek bahsetmiş ve "Hendekteki arkadaşlara sesleniyorum, lütfen çukur kazmasınlar" diye ricada bulunmuştu.

PKK/YPG’ye bir türlü karşı bir duruş sergilemekten imtina eden CHP Genel Başkanı, BBC Türkçe’ye verdiği bir röportajda "PYD-YPG'nin terör örgütü olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna terör örgütünün beyanlarını esas alan şu skandal cevabı verdi:

"Eğer bir örgüt silahlı bir terör örgütüyle ilişkilerini hala sürdürüyorsa, onu terör örgütü olarak kabul etmek gerekiyor. Bir örgüt eğer gerçekten PKK terör örgütüyle arasına mesafe koyuyorsa, o örgütü kınıyorsa, biz terör örgütü değiliz diye net ve somut bir açıklama yapıyorsa elbette biz bu açıklamaya önem veririz."

Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP’li birçok isim de YPG/PKK’ya terör örgütü diyemiyor. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Habertürk TV'de Kübra Par'ın konuğu olmuş ve "Suriye'de PYD-YPG yapılanmasını terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsunuz" şeklindeki soruya pes dedirten bir cevap vererek PKK'nın Suriye kanadı PYD'ye terör örgütü diyebilmek için istihbari bilginin olması gerektiğini savunmuştu.

CHP’den şaibeli oylarla İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, seçimden hemen sonra Barzani’nin yayın organı Rudaw’a verdiği röportajda "Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz, PKK bizim için terör örgütü değildir" gibi açıklamaları bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın siyasi çizgisini beğendiğini söylemiş ve ortaklık kurduğu HDP’ye diyet borcunu ödemişti.

Son olarak da milletin milli  ve manevi değerlerine karşı attığı tweetlerle gündem olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, telefonla katıldığı bir televizyon programında geçmişte attığı bir tweet üzerine sorulan soruya "Dünden bugüne değişmedim" diyerek PKK’nın kurucuları arasında bulunan Sakine Cansız’ı "terörist" olarak görmediğini söyledi.

Kaftancıoğlu'nun 2013 yılındaki tweetleri şu şekildeydi:

"İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder" demiş Sakine Cansız. Ve insanlık kaybetti."

yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23