• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP'li belediye engellilere de acımadı! Açlık grevine başladılar

Yeniakit Publisher
2019-09-22 12:00:00 -
CHP'li belediye engellilere de acımadı! Açlık grevine başladılar

Adana’da engelli vatandaşların kullanımına açılacağı sözü verilen gençlik ve spor merkezinin açılmadığını söyleyen iki engelli vatandaş, CHP Genel Merkezi önünde açlık grevine başladı.

Adana’da engelli vatandaşların kullanımına sunulmak üzere açılması sözü verilen gençlik ve spor merkezinin açılmadığını iddia eden engelli Celal Karadoğan ve Ramazan Uçar, CHP Genel Merkezi önünde açlık grevine başladı. Adana’dan gelerek CHP önünde açlık grevine başlayan Celal Karadoğan, Adana’daki Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün kurucularından olduğunu dile getirdi. CHP önünde İHA’ya açıklamalarda bulunan Karadoğan, "Adana'dan Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü adına buradayız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Mart 2017 tarihinde temelini attığı, Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünün yüzde 70'ini kendi kaynaklarıyla tamamladığı gençlik merkezinin açılamaması üzerine buradayız” dedi.

“Engelli sporcuların kullandığı aracın yakıtını kesti”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay’ın engelli sporcuların üç yıldır Seyhan Belediyesinden yakıt alarak kullandığı aracın yakıtını kestiğini iddia eden Karadoğan, "31 Mart seçimlerinden sonra Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay hiçbir gerekçe göstermeden engelli sporcuların üç yıldır Seyhan Belediyesinden yakıt alarak kullandığı aracın yakıtını kesti. Bu sebeple yaklaşık 4,5 aydır engelli arkadaşlarımız evden çıkamıyorlar, antrenmanlarına gidemiyorlar. Daha da fenası 1 Haziran-1 Eylül arasında yapacağımız tüm deniz ve havuz aktivitelerinden mahrum bırakıldılar" ifadelerini kullandı.

Karadoğan, "Ayrıca, Çukurova Belediyesinin prosedürleri yerine getirmemesinden dolayı yaklaşık bir buçuk ay önce elektriklerimiz de kesildi" dedi.

"Ağza alınmayacak hakaretlerde bulunuldu"

Yaşanan bu durumu çözüme kavuşturmak üzere CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi’yi aradığını dile getiren Karadoğan, “Bu konuyu konuşmak için aradığımız CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, 'Benim belediyelere sözüm geçmiyor. Benim yapacak bir şeyim yok' dedi. Ben de kendisine, 'O zaman istifa edin, o makamda bulunmayın kendi belediyelerinize sözünüz geçmiyorsa' dediğimde ağza alınmayacak hakaretlerde bulunuldu” şeklinde konuştu.

Karadoğan, Cuma günü CHP’ye geldiklerini belirterek, "Cuma günü barışçıl bir dille geldik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Deniz Demir ile görüştük. Kendisi bize mutlaka görüşme ayarlayacağını, bu konunun hiç eyleme gerek olmadan çözüleceğinin sözünü verdi fakat buraya geldiğimizde ise 'Bana ilettiklerinizi özel kaleme ilettim' dedi. Normalde biz bu eylemi hafta içi de yapabilirdik ama bugün şu anda hava sıcaklığı 5 derece ve hafta sonu burada hiç kimse yok" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sonuna kadar kararlıyız"

Karadoğan, "Biz engelli gençlerin haklarını almak için sonuna kadar kararlıyız. Süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemine 16.30 itibariyle başladık" dedi.

Bu eylemin engelli yurttaşlar için bir örnek olması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Karadoğan, “Engelli insanlar dilenerek değil, direnerek de haklarını kazanabilirler. Umarım bu eylem, diğer haksızlığa uğrayan engelli yurttaşlar için de bir örnek olur” şeklinde konuştu.

Açlık grevini sonlandırıp sonlandırmayacakları sorusu üzerine ise Karadoğan, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ıslak imzalı bir taahhütname almadan buradan ayrılmayacağız. Haklarımızı sonuna kadar savunacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na seslenen Karadoğan, "Acaba şu anda rahat uyuyor mu, biz burada dört derecede otururken? Tek sormak istediğim bu. Üstelik ihale istemiyoruz, büfe istemiyoruz, rant istemiyoruz. Sadece engelli çocukların daha iyi ortamda çalışabileceği bir alan talebimiz var" dedi.

Açlık grevi yapmalarının amacını da açıklayan Karadoğan, şunları kaydetti:

“Beklentimiz Adana'da o tesisin açılması, Seyhan Belediyesinin yakıtı tekrar vermesi. Çukurova Belediyesinin elektriklerini açması ve açılacak tesiste her yıl yaklaşık 10 bin yoksul çocuğa ücretsiz spor imkanı oluşturmak. Beklentimiz, amacımız, hedefimiz budur."

"Türkiye'nin ilk sosyal girişim odaklı gençlik merkezi açılacak bu sayede"

Açılmasını istedikleri gençlik merkezi ile ilgili konuşan Karadoğan, “Türkiye'nin ilk sosyal girişim odaklı gençlik merkezi açılacak bu sayede. Gündüzleri dezavantajlı çocuklar için spor akademisi kurulacak, akşamları da halı saha işletmesi kuracağız. Şeffaflık ilkesi ile bu halı saha işletmesinde engelliler çalışacak. Buradan elde ettiğimiz gelirle de gündüz ücretsiz yaptığımız çalışmalara, antrenör, psikolog, sosyolog ne gerekiyorsa profesyonel meslek olarak bunları temin edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23