• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li Mansur Yavaş’tan Akit’e ambargo

Yeniakit Publisher
2019-05-27 10:17:00 - 2019-05-27 10:17:52
CHP’li Mansur Yavaş’tan Akit’e ambargo

Seçimden önce ‘Bizler kinle gelmiyoruz, bizler nefret dilini uzak tutacağız’ naraları atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz gün basına düzenlediği iftar programına gazetemiz Akit başta olmak üzere birçok yayın organını davet etmedi.

 Oğuzhan Gültekin  Ankara 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz gün basına düzenlediği iftar programına Akit Gazetesi, Akşam Gazetesi, Sabah Gazetesi, Yeni Şafak gibi birçok gazeteyi çağırmayarak çirkin bir ötekileştirme örneği sergiledi.

Çifte standart uyguluyor

Seçimden önce ‘Bizler kinle gelmiyoruz, bizler nefret dilini uzak tutacağız’ şeklinde kulağa hoş gelen ifadeler kullanan Mansur Yavaş, Ankara Temsilcimiz Hacı Yakışıklı’nın bir köşe yazısında yer verdiği, “PKK’lılar Mansur Yavaş’ı destekliyor. Mansur Yavaş’tan bedel isteyecekler” görüşü yüzünden 100 bin TL’lik rekor tazminat davası açmıştı. Mansur Yavaş ve Ankara Temsilcimiz Hacı Yakışıklı arasındaki tazminat davası hâlâ devam ediyor. Ortak akıldan, demokrasiden ve birlikten dem vurarak Ankaralıların oylarını alan Yavaş, ‘Hiçbir ayrım yapmadan bu şehri kardeş yapacağız, partizanlık yapmayacağız, 5 buçuk milyon Ankaralıyla birlikte bu şehri kardeşçe kucaklayıp ileriye taşıyacağız’ demesine rağmen geçtiğimiz gün basına düzenlediği iftar programına Akit Gazetesi başta olmak üzere birçok yayın organını davet etmedi. Mansur Yavaş’ın göreve geldiği günden bu yana ötekileştirici tutumuyla gündeme gelmesi “Daha şimdiden insanlar arasında çifte standart uyguluyor” dedirtti.

“Yavaş, bu ayrımcılıktan derhal vazgeçmelidir”

Mansur Yavaş’ın uygulamalarının çifte standart olduğunu ve bu uygulamalardan biran önce vazgeçmesi gerektiğini belirten Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “Çifte standart ve akreditasyon uygulaması yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı bu yanlıştan vazgeçmeye davet ediyoruz. Seçim öncesinde şeffaflıktan, ortak akıldan, demokrasiden ve basın özgürlüğünden bahseden Mansur Yavaş’ın, Akit Gazetesi grubunu, Kanal 7 grubunu, Akşam Gazetesi grubunu, Sabah Gazetesi grubunu, Yeni Şafak Gazetesi grubunu basın iftarına davet etmemesi bir çifte standarttır, ayrımcılıktır, Mansur Yavaş bu ayrımcılıktan derhal vazgeçmelidir” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23