• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’li Tunç Soyer’in darbeci sevdası

Yeniakit Publisher
2020-06-29 10:26:00 - 2020-06-29 15:59:14
CHP’li Tunç Soyer’in darbeci sevdası

CHP’li Tunç Soyer’in başkanlığını yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin darbeci sevdası sürüyor. 28 Şubat cuntasının elebaşlarından Org. Çevik Bir’in isminin verildiği Buca’daki “Çevik Bir Meydanı”nın isminin “Ömer Halisdemir Meydanı” olması için verilen teklifi, “Şahıs kesin hüküm giymemişse ismini kaldırmayız” diyerek reddeden İzmir BŞB, darbeci Bir’in cezasının istinaf mahkemesinde de onanmasına rağmen isim değişikliğiyle ilgili adım atmıyor.

 Faruk Arslan  İstanbul 

İzmir’in kara lekesi olan “Çevik Bir Meydanı”nın isminin “Ömer Halisdemir Meydanı” yapılması teklifini “ceza kesinleşmeden değiştirmeyiz” diyerek reddeden İzmir Büyükşehir Belediyesi, istinaf mahkemesinin müebbet hapis cezasını onaylamasına rağmen adım atmıyor.

Eşcinsel sapkınlara destek veren, farklı bayrak ve farklı para hayali kuran Tunç Soyer’in başkanlığını yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin darbeci sevdası sürüyor. 28 Şubat cuntasının elebaşlarından dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emk. Orgeneral Org. Çevik Bir’in isminin verildiği Buca’daki “Çevik Bir Meydanı”nın isminin “Ömer Halisdemir Meydanı” olması için verilen teklifi, “Şahıs kesin hüküm giymemişse ismini kaldırmayız” diyerek reddeden İzmir BŞB, darbeci Bir’in cezasının istinaf mahkemesinde de onanmasına rağmen isim değişikliğiyle ilgili adım atmıyor. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi’nin 28 Şubat davasında Çevik Bir’in de aralarında olduğu 18 darbeciye verilen müebbet hapis cezasını hukuka uygun bularak onaylaması ile hiçbir bahanesi kalmayan İzmir Belediyesi, şehrin en kalabalık ilçesi Buca’daki meydanın ismi kaldırmamak için direniyor.

Darbeci ismini korumaya çalışıyorlar

Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından verdiği isim değişikliği teklifini reddeden CHP’li İzmir Belediyesi’nin Çevik Bir ısrarına tepki gösteren ASDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emk. Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, “Bizler hiçbir darbecinin isminin meydan, mahalle, cadde, sokak, stadyum gibi yerlerde bulunmasını istemiyoruz. Darbe ve darbecilere çağrışım yapan isimlerin tamamının belediyeler üzerinden kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu yönde verdiğimiz birçok teklif olumlu karşılanırken, bazı belediyeler ise maalesef buna başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere karşı olumsuz tepki verdiler. Darbeci Çevik Bir’in ismini meydana veren İzmir Belediyesi, utanmadan bu ismi korumaya çalışıyor” dedi.

Darbeci zihniyeti geri isteyen kesimler var

Hacımustafaoğulları, “Bu durum, Türkiye’deki darbeci zihniyetin devam etmesini isteyen kişilerin hâlâ var olduğunun işaretidir. Türkiye’nin yerli ve milli duruşuyla alakası olmayan kişi ve kuruluşların tutumudur bu. Farklı bayrak, farklı para konularını bile dile getiren zihniyet var karşımızda” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İzmir Belediyesi’nin Çevik Bir ayıbını temizlemeye davet eden Hacımustafaoğulları, şöyle konuştu: “28 Şubat davası istinaf mahkemesinde sonuçlandı. Son olarak Yargıtay’da da temyiz aşaması da var. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi, istinaf mahkemesinin Çevik Bir’le ilgili müebbet cezasını onama kararı üzerine mutlaka bir adım atmalı ve bu ayıbı temizlemelidir. ASDER olarak bu konunun takipçisi olacağız.

Halisdemir’e ‘hayır’ dediler, bahane olarak yargıyı gösterdiler

Buca’daki meydana 28 Şubat darbesinin önderlerinden Org. Çevik Bir’in ismiyle anılmasından rahatsızlık duyan İzmirliler’i temsilen Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) isim değişikliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vermişti. ASDER, 2 Ağustos 2016 tarihindeki teklifinde meydanın isminin “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olması yönünde görüş bildirdi. 30 Ekim 2016 tarihinde ise Abdülhamit Sağcan isimli vatandaş, söz konusu alana “Ömer Halisdemir Meydanı” ismi verilmesi için başvuruda bulundu. Talepleri 13 Ocak 2017’de gündemine alan İzmir Belediye Meclisi, CHP’li üyelerin oylarıyla isim değişikliği teklifi reddederek “Ömer Halisdemir’e hayır” dedi. Belediye kararında, “Bir cadde veya meydana geçmişte adı verilen kişinin ülkenin birliği, bölünmez bütünlüğüne yönelik bir suç işlemiş olması ve bir konuda hüküm giymiş olması istisna olmak üzere oyçokluğu ile uygun bulunmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Gazetemiz Akit, İzmir’deki cuntacı inadını, 12 Mart 2017’de “CHP Halisdemir’e de ‘hayır’ dedi”, 3 Ocak 2018’de “CHP’nin darbeci aşkı sürüyor”, 15 Şubat 2020’de “İzmir’in utancı ‘Çevik Bir Meydanı” başlıklı haberleriyle gündeme taşımıştı.

 

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sukru

Bide bunlara darbeci chp.Postal yalayıcılar deyince niye kızıyorlar anlamak mümkün değil.

memleketim

içimizde bizden görünen rum ermeni yunan yahudi severlere dikkat bunlar başa gelirse müslümanları sevmedikleri daha iyi anlaşılır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23