• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nasıl kayıt yenilenir?

Yeniakit Publisher
2020-07-11 22:13:00 -
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nasıl kayıt yenilenir?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS kayıt yenileme işlemi merak ediliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları haziran ayının sonu itibarıyla bitmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirli dönemlerde verilen desteklerden faydalanmak ve çiftçi belgesi alabilmek için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt sistemine kayıt yaptırmak gerekiyor. Peki, ÇKS kayıt yenileme ya da başvuru işlemleri nasıl yapılır?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları haziran ayının sonu itibarıyla bitmişti. ÇKS kayıtlarını koşulsuz şekilde 1 Eylül'e kadar uzatmış olduk. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.

ÇKS başvuru ve kayıt yenileme nasıl yapılır?

ÇKS başvurusu bulunmayan üreticiler düşük faizli kredi kullanamıyor, tarım sigortasına başvuramıyor. Çiftçilerin yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelebilecek zararları doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

Çiftçi belgesi kayıt ekranı üzerinden, Sahip olduğunuz tüm hayvancılık işletmelerinizi ve hayvanlarınızı görüntüleyebilir, hayvanlarınızın durumunu güncelleyebilirsiniz.

Tarımsal faaliyetlerinize ilişkin belgelerinizi görüntüleyebilir ve gereken belge başvurularında bulunabilirsiniz. Hayvancılık ve tarımsal desteklemelerden faydalanmak için ön başvurularınızı çiftçi belgesi ile yapabilirsiniz.

Hayvancılık ve tarım faaliyetlerine ilişkin genel başvurularınızı yapabilirsiniz. ALO 174 hattına gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerinizi bildirebilir ve daha önceden yaptığınız başvuruları takip edebilirsiniz. Hayvancılık ve tarım faaliyetleri kapsamında sahip olduğunuz bütün işletmelerinizi, varlıklarınızı, üretim bilgilerini, almış olduğunuz veya başvurduğunuz destekleri görüntüleyebilirsiniz. ÇKS başvurularınızda kaçıncı sırada olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23