• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çikolata soslu etimek tatlısı tarifi | Ganajlı etimek nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2020-04-19 15:44:00 -
Çikolata soslu etimek tatlısı tarifi | Ganajlı etimek nasıl yapılır?

Çikolata soslu etimek tatlısı tarifini tam ölçüsüyle birlikte sizler için derledik. Ganaj nasıl yapılır haberimizin detayından öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra kısa sürede muhallebili ve çikolatalı etimek tatlısı yapmanın keyfine varacaksınız. Peki ama etimek tatlısı nasıl yapılır? Etimek tatlısı şerbeti nasıl yapılır? Çikolata soslu etimek tatlısı tarifi ve çikolata soslu etimek tatlısı malzemeleri...

Etimek için çikolata sosu veya ganaj yapımı oldukça basittir. Aynı şekilde etimek şerbetide... İşte gözünüzde büyüyen ama oldukça pratik olan çikolata soslu etimek tatlısı tarifi...

Malzemeler

  • 1 paket etimek (16 adet)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 250 gram çikolata
  • 6 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • (dilerseniz hazır soslada yapabilirsiniz.)

Etimek şerbeti için öncelikle tencereye su ve şekeri ilave edip, kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip altını kapatın. Ilıması için kenara alın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Muhallebisi için; tencereye sütü, nişastayı, pirinç ununu, şekeri ve unu alın. Ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak ilk sıcağını atın.

Etimekleri borcama tek sıra şeklinde dizin. Üzerine şerbeti gezdirin ve 10 dakika kadar bekletin.

İlk sıcağı çıkan muhallebiyi de etimeklerin üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Yarım dolapta saat bekletin.

Çikolatayı benmari usulü eritin ve karıştırarak içerisine kremayı ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı pudra şekerini ilave edip, muhallebinin üzerine dökün.

Dolapta bekletin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23