• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çikolatalı Makaron nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2019-11-29 15:31:00 -
Çikolatalı Makaron nasıl yapılır?

Tam tarifiyle ve püf noktalarına dikkat edilerek yapılan bir makaron kadar lezzetlisi yok! Peki ama Makaron nasıl yapılır? Çikolatalı Makaron nasıl yapılır? Makaron malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Birçok kişinin merak ettiği tarifi sizler için derledik. Makaron yapımının püf noktaları ve tam malzemelerini bu haberin içeriğinden öğrenebilirsiniz.

Malzemeler

3 adet yumurta akı

1,5 su bardağı ince çekilmiş badem unu

1 su bardağı ince çekilmiş pudra şekeri (ilave olarak +2 yemek 3/4 su bardağı toz şeker

2 damla jel gıda boyası (arzu ettiğiniz renkte)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ganaj için:

100 ml. sıvı krema

200 gram beyaz çikolata

 

Makaron hamurunu hazırlamak için; un haline getirilmiş badem içi ve ince çekilmiş pudra şekerini karıştırıp rondoda çekin. Ayrı bir kapta yumurta akı ve toz şekeri mikserle yumurta akları katılaşıp kaşıktan akmayacak kıvama gelene kadar çırpın. Bir kaç damla jel gıda boyası damlatıp yavaşça tahta kaşıkla karıştırarak karışıma yedirin. Rondoda çektiğiniz badem ununu, sıvı karışıma bir kaç aşamada tahta kaşıkla dairesel hareketlerle karıştırıp birbirine yedirin. Bu karışımı sıkma torbasına doldurun, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 cm. aralıklarla sıkın. Tepsiyi sert bir zemine bir kaç kez vurarak makaronların havasını alın. Üzerlerinin kuruması için bir kenarda 30 dakika bekletin. Sonrasında önceden ısıtılmış 120 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Ara ganajı için; sıvı kremayı sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Beyaz çikolatayı ilave edin, ocağı kapatın. Karıştırarak erimesini sağlayın. Makaronlar fırından çıkıp iyice soğuduktan sonra sıkma torbasına doldurduğumuz ganaj kremasını ortalarına sıkıp yapıştırın. Dinlendirdikten sonra ikram edin.

Afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23