• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin ile imzalanan anlaşmaya tepki: Kardeş katilinden kardeş olmaz

Yeniakit Publisher
2019-08-25 21:44:00 - 2019-08-26 11:40:23
Çin ile imzalanan anlaşmaya tepki: Kardeş katilinden kardeş olmaz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Çin’in Yiwu kenti arasında imzalanan anlaşmaya tepki gösteren Müdafa-i İslam Hareketi Genel Başkanı Erdem Özveren, "Kardeş katillerimiz ne zaman kardeşimiz oldu?" dedi.

 Taha Emre Özdemir  Yeniakit.com.tr 

Yeniakit.com.tr'ye konuşan Müfaa-i İslam Hareketi Genel Başkanı Erdem Özveren, Kahramanmaraş Belediyesi ile Çin'in Yiwu kenti arasında imzalanan kardeşlik anlaşmasına tepki gösterdi. Çin'in Doğu Türkistan'a uyguladığı zulmü hatırlatan Başkan Özveren, şöyle konuştu:

'Kardeş katilinden kardeş olmaz'

"Kurtuluş Savaşı sırasında halkının gösterdiği direnişten dolayı isminin başına 'Kahraman' ünvanı verilen Maraş şehrimizin, Çin'in Yiwu kenti ile 'Kardeşlik' anlaşması imzalaması büyük bir yanlıştır. Anlaşmayı imzalayan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'e, Çin'in 70 Yıldır Doğu Türkistan'a yaptığı zulmü ve Çin kamplarında işkencelere maruz bırakılan 3.5 Milyon Doğu Türkistanlıyı hatırlatmak istiyoruz. Yüce Allah Hucurat Süresi'nde "Ancak Müminler kardeştir." buyurmuştur. Kardeş katillerimiz ne zamandan beri kardeşimiz oldu?"

Kahramanmaraş Belediyesi’nden ‘Çin’ açıklaması

Kahramanmaraş Belediyesi ile Çin'in Yiwu kenti arasında imzalanan ön mutabakat zaptı, kamuoyunca ‘kardeş şehir’ anlaşması olarak anlaşılınca belediyeden açıklama geldi.

Kahramanmaraş Belediyesinden yapılan açıklamada anlaşmanın ‘kardeş şehir’ ilişkisi oluşturmadığı, sadece ticari faaliyetlere girişilen iki şehir arasında ön mutabakat zaptı imzalandığı açıklandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Türkiye’den 40 belediyemizin Çin Halk Cumhuriyeti’nin farklı şehirleriyle kardeş şehir ilişkisi bulunmaktadır. Ayrıca Ülkemiz, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından başlatılan 65 ülkeden yaklaşık 3 milyar nüfusu ilgilendiren ve önemli yatırım potansiyeline sahip ‘Kuşak ve Yol’ girişimini (Tarihi İpek Yolu Projesini) desteklemektedir” denilen açıklamada, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin arttığı belirtilerek “Ülkemizin dış politika öncelikleri, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler, ‘Yol ve Kuşak’ girişimi, şehrimizdeki sanayici ve iş adamalarımızın Çin’deki yatırımları ve ticari faaliyetleri dikkate alınarak; Kahramanmaraş ile Yiwu şehri arasında sadece bir ön mutabakat zaptı imzalanmıştır. Kardeş şehir ilişkisi ancak meclis kararı ve Bakanlık izni ile gerçekleşecek bir süreçtir” denildi.

Açıklamada şu satırlara yer verildi:

“Karşılıklılık ilkesi gözetilerek oluşturulan ve geliştirilmeye çalışılan şehir işbirliklerinin; ülkelerin politikalarının bütünüyle desteklendiği anlamına gelmeyeceği gibi farklı yönlere çekilerek siyasi veya politik mülahazalara da konu edilmesi doğru değildir.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kızıl Elma

Yahu bu Aptal belediye Başkanın dünyadan haberi yok ki Doğu Türkistandan haberi olsun bu belediye başkanı yapan ve oy verenlerde bunun gibi aptal olması gerek..Ama Aslında Türk Milletinin ,bir Milli ve Dini değerlerinde bir travma geçiriyor ,olması gerek..

Abdullah Murat

Bu kardeş şehir uygulaması büsbütün dine yüzçevirmişlik ve batı taklitçiliğidir Ama müslümanın uyması zorunlu kuralları vardır. Kuranda kafiler şeytanın dostu ve savaşılması emrolunan düşmanlar olarak bildirilmektedir. Bu dünya imtihan hikmetinin bir parçasıdır. Yanlış dostluk ve düşmanlık dinden çıkarır. İslamın özünde hak ile batılın küfür (şeytan ve dostları) ile inananın mücadelesi yatmaktadır. Kafirlerle dost olmak yasak olmakla beraber Onları dost edinen onlardan olur Yani dinden çıkaran çok büyük bir suçtur......."Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları (Tüm kafirleri içerir) dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23