• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin korkutan gelişmeyi dünyaya duyurdu: Koronavirüs mutasyona uğradı

Yeniakit Publisher
2020-04-21 12:06:00 - 2020-04-21 12:08:08
Çin korkutan gelişmeyi dünyaya duyurdu: Koronavirüs mutasyona uğradı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına dönüşerek 170 binden fazla insanın ölümüne yol açan koronavirüsle ilgili Çinli uzmanlardan kritik bir açıklama geldi. Çinli uzmanlar koronavirüsün Avrupa'da mutasyona uğradığını ve bu nedenle büyük can kayıpları yaşandığını belirtti. Öte yandan uzmanlar, koronavirüsün mutasyona uğramış 30 farklı türünü tespit ettiklerini duyurdu.

Koronavirüs salgının başladığı Çin’de yapılan bilimsel çalışmaların sonucuna göre virüse bağlı Avrupa ve ABD'deki ölümlerin nedenleri araştırıldı. Çin’de bulunan Zhejiang Üniversitesi, SARS-COV-2 olarak bilinen koronavirüsün mutasyona uğramış 30 farklı türünü tespit ettiğini duyurdu. Koronavirüsün mutasyon geçirerek çoğalan bu yeni 30 tür virüs arasında bazı türlerin son derece tehlikeli olduğu ve hızlı ölümlere yol açtığı ifade edildi.

Ölümcül türdeki mutasyon keşfedildi

Zhejiang Üniversitesi’nin bulunduğu Zhejiang bölgesinde ve Avrupa’da, bu ölümcül türdeki koronavirüs mutasyonları bulunduğu vurgulandı. En hafif ve zararsız koronavirüs mutasyonu ise ABD’nin Washington eyaletinde bulunduğu ifade edildi.

Zhejiang Üniversitesi, son derece ölümcül olan bu koronavirüs mutasyonlarının, diğer mutasyonlara göre 270 kat daha hızlı çoğaldığı açıklandı. Çinli bilim insanları yaptıkları bu çalışmanın, koronavirüs tedavisi ve aşısı için önemli bir bulgu olduğunun altını çizdi. Virüsün uğradığı mutasyona göre aşı üretilmesi veya hastayı tedavi şekli belirlenmesi gerektiği ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Domuz eti yiyenlerde bu virüs mutasyona hızlı geçebilir, çünkü domuz etinde kardeş parazit, mikrop, virüs çok, el ele verip daha yıkıcı etki edebilir.

yalan mı

bir aydır haberler.... Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan.... yeter artık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23