• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çin’den Almanya’ya iltica tepkisi!

Yeniakit Publisher
2019-05-23 15:45:00 -
Çin’den Almanya’ya iltica tepkisi!

Çin Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın, Hong Kong'da karıştıkları bir olayda suçlu bulunan 2 siyasi aktiviste iltica hakkı vermesine tepki göstererek, 'Almanya'yı hukukun üstünlüğüne, Hong Kong yargısına saygı duymaya çağırıyoruz' açıklamasında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın, Hong Kong'da karıştıkları bir olayda suçlu bulunan 2 siyasi aktiviste iltica hakkı vermesine tepki gösterdi.

Bakanlık Sözcüsü Lu Kang, Almanya'nın siyasi suçları bulunduğu belirtilen 2 Hong Konglunun Almanya'da mülteci korumasında olmasına ilişkin, "Almanya'yı hukukun üstünlüğüne, Hong Kong yargısına saygı duymaya, herhangi bir vasıtayla Hong Kong'a ve Çin'in iç işlerine karışmayı bırakmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hukukun üstünlüğüyle yönetim

Lu ayrıca, Hong Kong'un hukukun üstünlüğüyle yönetilen bir topluluk olduğunu ve vatandaşlarının haklarının kanunlar tarafından yeterli şekilde garanti altına alındığını savundu.

New York Times gazetesi dün, "Hong Kong Yerli Demokrasi Öncüleri" isimli siyasi grubun üyesi olan 25 yaşındaki Ray Wong Toi-yeung ve 27 yaşındaki Alan Li Tung-sing'in, başvuruda bulundukları Almanya hükümeti tarafından geçen yıl mayıs ayında mülteci koruması altına alındığını duyurmuştu.

Bölgede 2016'da protestocular ve polis arasında çıkan bir çatışmayla ilgili olarak isyan suçlamasıyla tutuklanan ve kefaletle serbest bırakıldıktan sonra mahkemeye çıkmadan ortadan kaybolan Ray Wong ve Alan Li, 2017'de Hong Kong'tan Almanya'ya kaçarak koruma başvurusunda bulunduklarını ve Alman hükümetinin geçen mayısta bu başvurularını onayladığı belirtilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ray Wong ve Alan Li'nin, Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden, yabancı bir ülke tarafından bu tür bir koruma hakkı kazanmış ilk muhalifler olduğu sanılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23