Karantina günlerinde farklı tarifleri sizler için derliyoruz. Sürekli oturduğumuz ve pasif olduğumuz zamanları, sebze yemekleriyle geçirmek büyük bir avantaj olacaktır. Çiriş otuda hem lezzetli hemde herkesin bilmediği bir tarif olduğu için, oldukça dikkat çekici bir tarif olacak. Lezzetini beğeneceğiniz, kısa sürede yapacağınız, yoğurtlu çiriş kavurmasını mutlaka denemelisiniz. Peki ama çiriş yemeği nasıl yapılır? Çiriş kavurması nasıl yapılır? Haşlanmış yoğurtlu çiriş yemeği ve tarifi...
Malzemeler
- 1 bağ çiriş otu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- su, tuz
Sosu için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz
Üzeri için;
ÖNE ÇIKAN VİDEO
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- pulbiber
Öncelikle çiriş otunu temizleyin ve içerisindeki farklı otları ayıklayın. Yıkadıktan sonra iri küpler halinde doğrayın.
İçerisine tuz ve su koyduğunuz tencerenin içerisine çiriş otunu atın. Kaynatın ve rengi değişene kadar haşlayın.
Haşlanan otu suyundan arındırın.
Tavanın içerisine yağları alın ve çiriş otunu ilave edin. 3-4 dakika kadar kavrulan çiriş otunun üzerine baharatlarını ilave edin ve servis tabağına alın.
Sarımsaklı yoğurdu ve yağda pulbiberi hazırlayıp, çiriş otu kavurmasının üzerine ekleyin.