• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklarda balgam nasıl atılır

Yeniakit Publisher
2019-04-19 16:35:00 - 2019-04-19 16:37:34
Çocuklarda balgam nasıl atılır

Havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar kendilerini dışarıya atıyor. Sokaklarda, park ve bahçelerde oynayan çocuklar yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde balgamlı öksürük durumları ile sık sık karşılaşılır. Çocuklarda balgam nasıl atılır? Çocuklarda balgamlı öksürüğe ne iyi gelir? balgam söktürücü evde ne yapılır, balgam sökücü şurup, balgam söktürücü yöntemler, balgam söktürücü doğal yöntemler. Çoçuklarda balgam nasıl giderilir bitkisel? Çocuklarda bablık yağının faydaları. İşte bu durumdan kurtulacak formülleri bu haberimiz aracılığı ile bulabileceksiniz.

Havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar kendilerini dışarıya atıyor. Sokaklarda, park ve bahçelerde oynayan çocuklar yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde balgamlı öksürük durumları ile sık sık karşılaşılır. Çocuklarda balgam nasıl atılır? Çocuklarda balgamlı öksürüğe ne iyi gelir? balgam söktürücü evde ne yapılır, balgam sökücü şurup, balgam söktürücü yöntemler, balgam söktürücü doğal yöntemler. Çocuklarda bablık yağının faydaları. İşte bu durumdan kurtulacak formülleri bu haberimiz aracılığı ile bulabileceksiniz.

Balgam solunum yollarından öksürükle atılan salgıdır. Balgamın mekanı akciğerlerdir. Balgam genellikle bakteri kolonileri. toz tanecikleri ve akyuvarlardan oluşur. Balgam tek başına bir hastalık değildir ve solunum yollarında bir miktar balgam bulunması normaldir. Balgam rahatsız edecek derecede çoksa ve rengi değişmişse bir hastalığın belirtisi olabilir. Balgam Tedavisi için öncelikle balgamın nedenini bulmak ve bir hastalıktan kaynaklanıyorsa hastalığın tedavisine başlamak gerekir. Balgam yutulmamalıdır. Kağıt mendil veya peçeteye tükürülmeli ve atılmalıdır.

Balgamdan kurtulmak için bitkisel kürler neler?

1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağı karıştırılır. Her gece yatmadan önce yapılan bu karışım yenir.

Bu kür bir hafta uygulanır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayrıca, Su en iyi balgam söktürücüdür. Tabiki ılık su içilmesi gerekir.

Çoçuklarda balgam nasıl giderilir bitkisel

Ihlamur ve adaçayı da oldukça faydalıdır.

Sabahları kahvaltıda, akşamları yemekten sonra ıhlamur içilir ve bu sayede bağışıklık sistemlerini mevsimsel hastalıklara karşı güçlendirilir, özellikle nefes yolları temizlenir, iyileştirir. Çok uzun süre kaynatılmamış, sık sık tazelenen ıhlamur çayı, balgam oluşumunu önler

Ayva yaprağı ve ıhlamur çayı

Ayva yaprağı ve ıhlamurun 5 dakika kadar kaynatılıp ılık bir şekilde tüketilmesi de öksürüğü keser ve nefes yollarını onarır.

Elma çayı nefes yollarını açar

Özellikle solunum yolları hastalıkları için iyice yıkanmış elmayı 4 parçaya bölüp kabuğu ve çekirdekleriyle birlikte kaynatmak da çok faydalıdır. Bu sayede balın balgam söktürücü etkisi sayesinde çocuklarda rahatsızlık daha kısa sürede geçecektir.

Bal

Özellikle çocukların mevsimsel hastalıklardan korunması için sabahları aç karnına bir çay ya da tatlı kaşığı bal yemeleri, ılık sütlerine bal karıştırılması öneriliyor. Özellikle öksürük gibi solunum yolları hastalıklarında toz tarçın ve zencefille karıştırılmış bal kesinlikle ilaç niyetinde etki gösteriyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23