• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklarınızın ödevlerini tek başına yapmalarını istiyorsanız; bu yöntemi uygulayın

Yeniakit Publisher
2019-05-21 17:46:00 -
Çocuklarınızın ödevlerini tek başına yapmalarını istiyorsanız; bu yöntemi uygulayın

Çocuklarınızın gelecekteki eğitim hayatını derinden etkileyen bir sorun yaşamak istemiyorsanız bu hususlara özen göstermenizde yarar var.

Skeçlere, dizilere konu olur genellikle çocuklarının ev ödevini yapmaya çalışan ebeveynlerin durumu. Çocuklar bir kenara çekilir anne-babaları öğretmenlerin verdiği ödevleri eski bilgilerine dayanarak çözmek ister. Aslında bu yöntem çocuğun gelişimi için son derece yanlıştır. Çocuk her daim karşılaştığı sorunlarla bir başkasının mücadele etmesini bekler. Sizin de çocuğunuz ödevlerini tek başına yapmıyorsa; bu yöntemler işinize bir hayli yarayacaktır.

İşte, ebeveynlerin kulaklarına küpe olması gereken ipuçları:

Yalnızca gerekli durumlarda yardımına koşun

Çocuğunuz ödevini tek başına yapsın derken "Asla ona yardım etmeyin" demiyoruz. Elbette takıldığı noktalarda size danışmalı. Çocuğunuz yardım istediğinde onu geri çevirmeyin yalnızca takıldığı yerde ona yardım etmeye çalışacağınızı söyleyin. Kesinlikle hiçbir ödevi o bir köşede otururken siz yapmayın.

Baskıcı olmayın

Eve gelir gelmez sürekli çocuğa "Ödevini yaptın mı? Neden boş oturuyorsun" şeklinde tavırlarla yaklaşmayın. Aksine sevecen olun okulda ne öğrendiğini, gününün nasıl geçtiğini sorun. Sonra ise ödevini öğrenip, ona yardımcı olup olamayacağınızı sorun.

Çalışma alanı belli olsun

Çocuğunuz aklının estiği her yerde ders çalışmamalı. Onun ders çalışacağı yer kesinlikle hareket halindeki bir ortam olmamalı. Açık televizyonun yanında, mutfakta çalışmak çocukların odaklanmasını zorlaştıracaktır.

Öncelik evladınız

Çocuğunuzun dikkatinin dağılmamasını istiyorsanız; mümkünse hafta içi misafir ağırlamayın. En azından çocuğunuzda ödev bilinci yerleşene kadar. Evde misafir varken çocuk gidip odasında çalışamaz, aklı sürekli dağılır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Düzenli olmayı öğretin

Çocuğunu aklına her istediğinde ödev yapmamalı. Çocuğun ders çalışmak için bir rutini olmalı. Okuldan eve gelen çocuk yemeğini yiyip, bir saat kadar dinlendikten sonra ödevinin başına geçmelidir. Bu alışkanlık küçük yaşta yerleşirse ebeveynler ileriki yıllarda daha az sorun yaşar.

Sürekli eleştirmeyin

Bunu yalnızca çocuklarınıza karşı değil etrafınızdakilere karşı da uygulayın. Çocuğunuz ödev yaparken, ders çalışırken onu motive edecek cümleler kurun. Onu tenkit edip, olası bir başarısızlığa açık kapı bırakmayın.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23