• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çocuklarla birlikte yapılabilecek aile etkinliği önerisi ve faydası

Yeniakit Publisher
2019-05-15 10:30:00 - 2019-05-15 10:38:56
Çocuklarla birlikte yapılabilecek aile etkinliği önerisi ve faydası

Çocukların ebeveynlerle geçirdiği vakit çok değerli ve bir o kadar akılda kalıcıdır. Çocuğun hafızasında yer edinebilecek, öğretici ve eğlenceli vakitler geçirmeniz gelişimine katkı sağlayacaktır.

Çocuğun işi oyun oynamaktır. Öğrenebileceği hayatın büyük kısmını o oyunlar üzerinden yürütür. Sürekli oyun oynayan bebeklik çağını yavaş yavaş atlatan çocukları birden oyundan kesemezsiniz. Çocuğun büyüdüğünü kabul ettirmeye zorlamak baskı etkisi yapacak ve kötü yönde etkileyecektir. Bıraktırmak yerine bu oyuna dahil olmayı öğrenmelisiniz.

Özellikle aile ile oynanan oyunlar çocuğun beyninde ekstra olumlu sonuçlar doğururken, mutluluğunu da iki kat artacaktır. Daha verimli dinleyecek ve bütün dikkatini size verecektir. Siz ona kulak verin ki, sizin dilediğiniz yerde de onun kulağı sizde olabilsin.

Her gününüzü oyun için planlayamasanız da haftada 2-3 kere aile içi etkinlikler yapmalısınız. Birbirinizle kaliteli vakit geçirmelisiniz.

Bir tane de oyun önerisi yapmak istiyorum. Nesi var oyunu. Bu oyun 4-4,5 yaşından sonra  çocuğunuzla oynayabileceğiniz bir oyun.

Bir kişi kapı dışına alınır. Kalan aile üyeleri gözlerine bir eşya kestirir ve bunu betimler. Kapının dışında kalan kişi içeri girdiğinde sorar, "nesi var?"  Karşısındakiler de nesnenin, sayısı var, yeşili var, tüyü var gibi cümlelerle anlatmaya çalışırlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eğer soruyu soran çocuksa dikkatini geliştirmesini, anlatan kişi çocuksa da betimleyebilmesini geliştirebileceği bir oyun olacaktır.

Keyifle oynamanız dileğiyle

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23