• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin son bilançosunu açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-01-26 09:27:00 - 2020-01-26 10:37:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin son bilançosunu açıkladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin son bilançosunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Cezayir, Gambiya ve Senegal'i ziyaret edecek. Erdoğan, yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şu şekilde:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Önceki gece Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem için tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Devletimiz tüm imkânları ile vatandaşlarımızı yanındadır.

Deprem için bölge halkına ve tüm milletime geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Şu ana kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1607 vatandaşımız da yaralandı. Kurtarılan vatandaşlarımızın sayısı ise 45'tir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaralıların tedavisi, evleri yıkılan vatandaşlarımız için gereken tüm tedbirler alınmıştır. Yaralılarımızı ziyaret ettik, vatandaşlarımızın acısını paylaştık.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Milletimizin tüm fertlerinin deprem bölgesindeki kardeşleri ile sergilediği dayanışma her türlü takdirin üzerindedir. Bir kez daha Elazığ ve Malatya başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız ile milletimize geçmiş olsun diyorum. AFAD, Kızılay, Silahlı Kuvvetler, tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri her türlü afetten muhafaza buyursun diye de dua ediyorum.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi:

Elazığ'daki deprem sonrası hasarlı binalar hakkında Erdoğan, "İlk etapta hasar tespit çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sürdürecek. Malatya'da hangi mahallede hasarlar ne durumdadır, Elazığ'da da daha çok köylerde sıkıntılar var. Bunların hasar tespitini yapıp süratle buralardaki yeniden inşa çalışmalarını başlatacağız. Bunlar içinde yıkılması gerekenler varsa bunları da yıkacağız. Artçı sarsıntılar da devam ediyor. Bu konuda gecikmeye lüksümüz yok. Gecikemeyiz. Şu anda zaten 3 bakanımız orada, tüm milletvekillerimiz orada." dedi.

Deprem sonrası sosyal medyadaki provokatif paylaşımlar hakkında Cumhurbaşkanı, "Her şeyden önce bu birlik ve beraberliğe gerçekten destek veren halkımız varken bir diğer taraftan da bunu siyasi istismar vesilesi yapan, orada millet can derdinde, bunlar mal derdinde anlayışı var ya, bunlar o anlayış ile biz buradan nasıl bir fırsat devşiririz, bunun için de bir karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Bazı sosyal medyada aldığımız insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki, onlar çok çok ahlaksızca. 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar. Depremi durdurma şansınız var mı? Söz konusu değil böyle bir imkan." diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık kurumlarmız bu tür olaylar karşısında çok ciddi yeteneklere sahip oldu. AFAD aynı şekilde. Kurtarma olayında da AFAD'ın çok ciddi başarılarının olduğunu gördük. Jandarma'nın çok ciddi başarıları olduğunu gördük. Bunlar bizi bir yerde memnun ediyor. Niye? Bu kadar sıkıntılı bir anda kuruluşlarımızın buraya müdahale edişi, kabiliyetleri... Umutların kesildiği yerden çıkardılar. Bu insanı gerçekten mutlu ediyor. Orada umudu kaybetmiş olanların anne, baba, yakın hepsinin umudu yaşaması bizleri yöneticiler olarak ayrıca sevindiriyor. Her ne kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybettiyse de, öbür tarafta 1607 yaralı çıkarıldı bu tarafta. Bunların 1503'ü taburcu edildi, 104'ünün de tedavisi devam ediyor."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Keşke

Deprem vergilerini neden amacı dışında kullandığını açıklasaydı. Evini yenileyemeyen vatandaşın katili Ak Parti. Seçmenleri de yardım ve yataklık suçlususu.

İlhan

Reis, yanındaki ve etraftaki pislikleri ayır. İyiliğini suistimal edip makam peşinde olanlar var. Bunlara dikkat et reis
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23