• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Akdeniz çağrısı

Yeniakit Publisher
2020-08-10 19:27:00 - 2020-08-10 20:03:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Akdeniz çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim. Herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.30'da toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 4 saat sürdü. Erdoğan, kabine toplantısı ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye gibi 780 bin kilometrekarelik dev bir toprak parçasını görmezden gelip birkaç kilometrekarelik adalar üzerinden bizi sahillerimize hapsetme girişimine elbette rıza göstermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim. Herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'le ilgili yaptığı açıklamada, "Anlaşmazlıkların diyalog yoluyla ve hakkaniyet temelinde çözümü için biz her zaman varız ve hazırız. Bu konuda sağduyu hakim olana kadar Türkiye olarak sahada ve diplomasi alanında kendi planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Muhalefete IMF tepkisi

Erdoğan, "Birileri avucunu ovuşturuyor, ana muhalefet partisi... IMF'ye gidecekmişiz, bir şeyler isteyecekmişiz. Boşuna avucunuzu ovuşturmayın, biz o kapıları kapattık." dedi.

"Türkiye ne zaman irade ortaya koysa ekonomi üzerinden bir hesaplaşma devreye sokuluyor"

Başkan Erdoğan, "Türkiye, ne zaman küresel gündemlere ilişkin bir irade ortaya koysa ne zaman bölgesel hakları ile ilgili adımlar atsa ekonomi üzerinden bir hesaplaşmanın devreye sokulduğunu görüyoruz. Türkiye, ekonomide bu suni rüzgarlarla eğilip bükülebilecek bir ülke değildir." ifadelerinde bulundu.

Koronavirüs açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19'la ilgili, "Ülkemiz, milyon kişi başına düşen vaka sayısında 73'üncü, milyon kişi başına düşen ölüm oranında 57'nci sıradadır." dedi.

Erdoğan, "Bu dönem sona erdiğinde, Türkiye dünyada salgını en az hasarla atlatan ülkelerden biri olacaktır. Salgın sonrasında oluşan yeni dünya düzeninde Türkiye, coğrafi konumu, lojistik ağ bağlantıları, üretim kapasitesi, insan kaynağı, bilgi ve becerisini kullanarak yeni bir başarı hikayesi yazacaktır." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

alperen

Yahu fethediyorduk,titretiyorduk oldu mu şimdi,ortak çözüm falan..Evladı fatihana yakışmadı..

Europa

IMF , faik orhan mustafa oztraklarin kankalaridir illaki imf den borç alindiginda ilk F oztrak zenginlesek dir tarihe bakin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23