• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sahiplerinin izinden gidiyorlar! Terör örgütü DAEŞ'ten Türkiye'ye küstah tehdit

Yeniakit Publisher
2019-07-11 13:25:00 - 2019-07-11 14:16:52
Sahiplerinin izinden gidiyorlar! Terör örgütü DAEŞ'ten Türkiye'ye küstah tehdit

Kendilerini sözde “Türkiye Vilayeti üyeleri” olarak tanımlayan bazı DAEŞ’li teröristler propaganda videosu yayımlayarak Türkiye’yi tehdit etti.

Terör örgütü DAEŞ’in kendisini sözde “Türkiye Vilayeti” olarak tanımlayan hücresi ilk kez propaganda videosu yayınladı. 5 örgüt üyesinin Bağdadi’ye bağlılıklarını yineledikleri görüntü kaydında Türkçe konuşan DAEŞ üyelerinden biri Türkiye ve ABD’yi tehdit ediyor.

"Amerika'nın Sesi"nin SITE Intelligence Group adlı kuruluş internet sitesinden aktardığı habere göre DAEŞ'in Türkiye hücresi 5 dakika 2 saniye uzunluğunda bir video yayınladı. 10 Temmuz 2019 tarihli video, DAEŞ'in Türkiye hücresinin yayınladığı ilk propaganda videosu.

Görüntüde biri Türkçe konuşan beş DAEŞ üyesi bulunuyor. Türkçe konuşan DAEŞ üyesinin adının Ebu Katada El Turki olduğu belirtiliyor.

Türkiye ve ABD’yi tehdit etti

Görüntülerde Türkçe konuşan DAEŞ üyesi Türkiye'yi ve “Bugün İslam Devleti'ni Irak ve Şam'da zayıflatarak onun aslanlarının cihatlarını terk edeceklerini düşünüyorsan büyük bir yanılgı içerisindesin” sözleriyle de ABD'yi tehdit ediyor.

Görüntü kaydında yer alan 5 DAEŞ üyesi kaydın sonunda DAEŞ lideri Bağdadi'ye bağlılık yeminlerini tazeliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bağdadi Türkiye’yi tehdit eden bir video yayınlamıştı

DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin en son 29 Nisan'da görüntülü bir kaydı yayınlanmış, kayıtta DAEŞ lideri örgütün farklı kollarından gelen bazı raporlar olduğu anlaşılan belgeleri incelerken görülmüştü. DAEŞ liderinin hayatta olduğu ve örgütün saldırılarını yoğunlaştırmak için çalıştığı mesajını verdiği görüntünün son bölümünde DAEŞ liderinin elinde “Türkiye Vilayeti” yazan bir belgenin olduğu görülmüştü.

"Ümitsiz bir gösteri"

DAEŞ ve benzeri radikal örgütlerin faaliyetlerini örgütlerin Telegram gibi platformlardan yayınladıkları görüntü ve ses kayıtları üzerinden takip eden ve bu bilgileri haber ve analiz haline getiren  SITE Intelligence Group Direktörü Rita Katz, DAEŞ'in Türkiye hücresi tarafından yayınlanan video için Twitter hesabından değerlendirdi. "Videoyu örgüte yeni militan kazandırma çabasının bir parçası" olarak niteleyen Katz, "görüntünün Kafkaslar ve Azerbaycan'da çekilenlere benzer; prodüksiyon kalitesinden yoksun ve düşük çözünürlüklü bir video olduğunu" belirtti.

Nerede çekildi?

Görüntünün çekildiği yere ilişkin bir bulgu olmadığını belirten Rita Katz, yeni görüntüyü örgüt tarafından “ümitsizce tezgahlanan bir gösteri” olarak niteledi

DAEŞ Türkiye'de en son saldırısını 1 Ocak 2017'de İstanbul'daki gece kulübü Reina'yı hedef alarak gerçekleştirmişti. DAEŞ üyesi Özbek asıllı Abdulkadir Maşaripov adlı DAEŞ üyesinin düzenlediği saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İslam Devleti:D

Tabirini istismar ettikleri İslam Devleti Osmanlı zamanında vardı;Suriye de bizim birliğimizle topraklarımızdandı.Sapıtmış İslam istismarcısı münafıklar!Müslüman kisvelerine cahillerden başka kimse inanmaz!"Ey Allah’ın kulları kardeş olun. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zülüm etmez. Ondan yardım elini çekmez ve onu küçük görmez. Takva işte buradadır. Kişiye şer olarak Müslüman kardeşini hakir ve küçük görmesi yeter." (Hadis/Müslim) Suriye ‘de müslüman katlediyorlar. OSMANLI ÖNCE KALPLERİ FETHETTİ;SONRA TOPRAKLARI! Bunların yaptıkları İslam’a uymuyor.

DAEŞ US.RAEL’İN OYUNUDUR!

ABD yetkilileriyle resimleri var. Niye İsrail’i hiç bombalamıyor?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23