• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeci Hafter'in silahlı araçları havaya uçuruldu!

Yeniakit Publisher
2020-01-29 21:37:00 -
Darbeci Hafter'in silahlı araçları havaya uçuruldu!

Trablus’ta akşam saatlerinde güçlü patlamalar duyuldu. Başkentin güneyindeki cephelerden siyah dumanlar yükseldi

Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislere ait silahlı araçları etkisiz hale getirdiklerini bildirdi.

Başkent Trablus'ta akşam saatlerinde çatışma ve patlama sesleri duyulurken, kentin güneyindeki bölgelerden ayrıca siyah dumanlar yükseldiği görüldü.

UMH'nin yürüttüğü Burkan el-Gadab (Öfke Volkanı) Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin güneyindeki Hallatat bölgesinde Hafter güçlerine ait silahlı araçları top atışıyla etkisiz hale getirdiklerini söyledi.

Medeni, siyah dumanların da bundan kaynaklandığını paylaştı.

Hafter'e bağlı milislerin, dün öğle saatlerinde Trablus'un güneyindeki bir okul yakınına düzenlediği saldırıda 9-12 yaşlarında 4 çocuk hayatını kaybetmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milislerin attığı havan mermileri, Hadba Mahallesi'ndeki bir okulun yaklaşık 100-150 metre yakınında bir evin çatısı ve sokağa olmak üzere 2 ayrı noktaya isabet etmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatansever

hafter eşkiyasının saldırıları beklenmemeli taaruza geçilmeli...bu şekilde savaş yıllarca sürer...kapsamlı bir plan yapıp işgal edilen topraklar temizlenmeli....

Birol

Artık beklemek olmaz. Biz barış için gereken adımları attık. Hafter kaçtı. Bundan sonra en hızlı şekilde hafterin işini bitirmek gerekir. Peygamberimiz de düşmanın kendisine saldırmasını beklemeden taarruz yaparmış.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23