• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Denizde korkutan görüntü! Deprem mi olacak?

Yeniakit Publisher
2019-02-11 21:10:00 -
Denizde korkutan görüntü! Deprem mi olacak?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz yaklaşık 5 metre çekildi. Akıllara "Deprem mi olacak?" sorusunu getiren olayla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Mustafa Bahadır, "Endişe edilecek bir durum yok. Normal bir doğa olayı" dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz yaklaşık 5 metre çekildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bahadır Önsoy, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Marmaris'teki deniz çekilmesi depremle ilgili değil. Doğal olarak da endişe edilecek bir durum yok. Normal bir doğa olayı." ifadelerini kullandı.

Denizde adacıklar oluştu

İlçenin Uzunyalı ve İçmeler plajları ile Adaköy Mahallesi Aktaş mevkisinde, denizin yaklaşık 5 metre çekilmesine bağlı olarak adacıklar oluştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Bahadır Önsoy, özellikle kış aylarındaki çekilmeyi gelgit olarak değerlendirdiklerini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Normal bir doğa olayı"

Bazı bölgelerde denizde çekilme olurken aynı anda diğer bölgelerde yükselme yaşandığına dikkati çeken Önsoy, şöyle konuştu:

"Marmaris'teki deniz çekilmesi depremle ilgili değil. Doğal olarak da endişe edilecek bir durum yok. Normal bir doğa olayı. Çok uzun sürecek bir durum değil. Gelgit olayı, ay ve güneşin dünya üzerindeki çekim kuvvetinden kaynaklanıyor. Kış mevsiminde dünya, güneşe en yakın konumda bulunuyor. Bununla birlikte fırtına gibi doğa olayları da gelgit etkisini artırıyor. Marmaris'teki deniz çekilmesi, fırtına sonrası yaşanan gelgitle ilgili. Birkaç gün içinde normale dönecektir."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23