• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devasa mühimmatı test ettiler! ‘Taviz vermeyeceğiz’

Yeniakit Publisher
2019-08-25 15:14:00 - 2019-08-25 16:06:33
Devasa mühimmatı test ettiler! ‘Taviz vermeyeceğiz’

Ülkesinin yeni bir füze testini izleyen Devlet Başkanı Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin silah geliştirme çabalarına devam edeceğini ve yaptırımların azaltılması için ülke güvenliğinden taviz vermeyeceğini söyledi.

Pyongyang, füze testlerine devam edileceğini duyurmasının ardından 'süper-büyük çoklu roketararı (super-large multiple rocket launcher)' başarıyla test etti.

Kuzey Kore, ABD ve bölgedeki müttefikleri Japonya ve Güney Kore'nin rahatsızlık duyduğu füze denemelerine bir yenisini ekledi.

Ülkenin resmi haber ajansı KCNA'nın haberine göre Kim Jong-un, Cumartesi günü gerçekleştirilen 'süper-büyük çoklu roketatar' testine nezaret etti.

KCNA'nın servis ettiği fotoğraflarda, sekiz tekerlekli bir aracın arkasına monte edilmiş büyük tüplerden roket fırlatılmasının yanı sıra, Kim Jong-un'un keyifli görüntüleri de yer aldı.

''Silah geliştirmeyi hızlandırmalıyız''

Kim Jong-un Cumartesi günü yaptığı açıklamada, ''Düşman tehditlerine karşı mücadele etmek için stratejik ve taktik silah geliştirme çalışmaları hızlandırılmadı'' talimatı verdi. Bu alanda çalışan bilim adamlarına, ''Hiçbir şey için takas edilemeyecek olan ülkenin kıymetli hazinesi ve serveti'' şeklinde seslendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kim, yaptırımların azaltılması veya hafifletilmesi için ülkenin güvenliğinden hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini söyledi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kocasolak

Batılı haçlı ların güvenliği için her türlü silahı yapması serbest, diğerlerine yasak. Bence bu kim ile GİZLİCE el altından iş birliği yapmalıyız, adamlar TAM BAĞIMSIZ yaşıyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23