• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devlet Başkanı açıkladı: Koronavirüs 'basit bir grip'

Yeniakit Publisher
2020-03-25 21:41:00 - 2020-03-26 02:54:06
Devlet Başkanı açıkladı: Koronavirüs 'basit bir grip'

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle acil durum kararı alan valilere sert çıkarak, virüs için "basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı” dedi.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesinin ulusal televizyon programında yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınını hafife alan açıklamalarda bulundu.

Bolsonaro, halka panik yapmamaları çağrısında bulunarak, "Normale dönmeliyiz. Toplu ulaşım yasağı ve kitlesel ev hapsi, koronavirüs tedbirlerine dahil edilmemeli." ifadelerini kullandı.

Okulları kapatmayacak

Okulları ve marketleri kapatmanın anlamsız olduğunu dile getiren Bolsonaro, "Salgın 60 yaş ve üzeri insanları daha çok etkiliyor, okulları kapatmak için hiçbir neden yok." dedi. Bolsonaro, bazı medya kuruluşlarını “korku yaymakla” suçladı.

Yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemleri daha önce "histeri ve kuruntu" olarak nitelendiren Bolsonaro, 18 Mart'ta ise maske takan bazı bakanlarıyla birlikte yaptığı açıklamada, salgının yayılmasını önlemek için alınan acil durum tedbirlerini, ekonomiyi ve dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla mali yardım paketini duyurmuştu.

Brezilya'da 47 kişi öldü, 2274 vaka var

Ülkede salgının en çok görüldüğü Rio de Janeiro ve Sao Paulo eyaletlerinde 18 Mart'ta acil durum ilan edilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Brezilya'da dün binlerce kişi, Bolsonaro’nun koronavirüsü hafife alan açıklamalarına tepki gösterdi. Evlerinin balkonlarına çıkan birlerce kişi, gerekli önlemleri almamakla suçladığı Bolsonora’yı tencere tava çalarak protesto etti. Brezilya’da, Kovid-19 nedeniyle 47 kişi öldü, 2 bin 274 vaka tespit edildi.

Trump'tan koronavirüs açıklaması: Zorlu haftalar bekliyor" target="_blank">
Trump'tan koronavirüs açıklaması: Zorlu haftalar bekliyor
Trump'tan koronavirüs açıklaması: Zorlu haftalar bekliyor

Dünya

Trump'tan koronavirüs açıklaması: Zorlu haftalar bekliyor

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

bizden iyiler biz okadar tedbir aldığimiz halde

Aziz Metin

İşte hep birlikte takip edelim, eğer orada burası gibi sebebi korona olan ölümler artış göstermiyor ise veya hiç olmuyor ise demek bizim gibi ülkeleri batırma operasyonu var demektir. ABD, Avrupa 10 sene çalışmasalar yıkılmazlar, bizim gibilerle o sömürgeci zalim kafirleri kıyaslamayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23