• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

’Dijital Türkiye’nin marka bilim festivali başladı

Yeniakit Publisher
2019-05-02 15:31:36 -
’Dijital Türkiye’nin marka bilim festivali başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi düzenlenen Turkish Airlines Science Expo, TÜYAP Fuar Alanı’nda yoğun bir katılımla başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi düzenlenen Turkish Airlines Science Expo, TÜYAP Fuar Alanı’nda yoğun bir katılımla başladı.

Geleceğin nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve bilimi toplumun tüm kesimlerine sevdirmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğu ve Kültür A.Ş’nin organizasyonuyla bu yıl sekizincisi yapılan Turkish Airlines Science Expo, açılış töreniyle başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleceğin nitelikli iş gücünü bugünden yetiştirmek, onları motive etmek, yetenekleri doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirmek ve onlara ‘ben de yapabilirim’ duygusunu aşılamak amacıyla yola çıktıklarını hatırlattı. Türkiye’nin her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Ama hemen bütün iş kollarını ilgilendiren fen bilimleri ve teknik alanlarda özellikle nitelikli iş gücü yetiştirmemiz gerekiyor. Bilim ve Teknoloji Merkezimiz, Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli üretim konusundaki kararlılığına katkı sağlayan bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu doğrultuda çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin ilgi ve merakını bilime çekmek amacıyla çok büyük yatırımlar gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Kendini keşfetmiş, yönünü belirlemiş, mesleki eğitimini tamamlamış, mesleğine katkı sağlayan ve tecrübesini aktarabilen bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Turkish Airlines Science Expo, işte bu nitelikli iş gücüne ulaşmamız için ihtiyaç duyduğumuz toplumsal motivasyonu sağlamak için gerçekleştiriliyor. Festivalimizi bu hedefe en doğru ve etkili yoldan ulaşabilmek üzere tasarladık. Festival kapsamında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin her biri bu hedefe götüren önemli bir adım olma özelliğine sahiptir. Bu yıl özellikle teknoloji üreten firmaların sahip olduğu teknolojileri sergiledikleri alanlar oluşturduk. Hayret verici, hayranlık uyandıran, ilgi çeken teknolojik unsurlar tüm katılımcıların ama özellikle çocukların dikkatini çekme, onlarda merak duygusu uyandırma görevini üstlenmiş oluyorlar. Çocuklarımız bu güne kadar hiç görmedikleri ve normal hayatta belki de bir daha hiç görme, deneme imkanı bulamayacakları teknolojileri bizzat yaşayarak tecrübe ediyorlar. Çocuklarımıza ’bu nasıl oluyor’ ve ’ben de yapabilir miyim’ sorularını sordurduğumuz anda hedefimize ulaşmışız demektir. Cevabımız oldukça net. ’Yapman gereken tek şey denemek’" diye konuştu.

Meslek tanıtım alanında 25 farklı meslek geleceğin iş gücü olan gençlere tanıtılırken, ‘meslekler yarışıyor’ etkinliği ise gençleri, eğitimcileri ve ilgili sektörlerin önde gelen firmalarını bir araya getirdi. Festival boyunca alanında uzman isimlerin söyleşilerle tecrübelerini gençlere aktaracağını hatırlatan Başkan Aktaş, Turkish Airlines Science Expo’nun en önemli parçalarından birinin de proje yarışması olduğunu hatırlattı. Hayatın herhangi bir alanında bir problem tespit eden, insanlara faydalı bir şekilde bu probleme çözüm olacak bir fikir geliştirenleri cesaretlendirmek ve desteklemek amacıyla her yıl proje yarışması düzenlediklerini kaydeden Başkan Aktaş, “Hepimizin hedefi bir. Hedefe ulaşmak için ihtiyacımız olan şey insan. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak insana yatırım yapan projeler üretme gayretindeyiz. Fakat bu yalnızca bir yerel yönetimin altından kalkabileceği bir konu değil. Bursa’nın tüm değerleri bu taşın altına elini koymak durumunda. Bu güne kadar bu organizasyonu destekleyen BEBKA’ya, Türk Hava Yolları’na, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve etkinliğimizi destekleyen tüm üreticilerimize, sanayicilerimize ve eğitim kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bu tür işbirlikleriyle geleceğimiz çok daha iyi olacak” dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de 2002 yılından bu yana teknoloji geliştirme adına hükümet tarafından önemli adımlar atıldığını belirterek, Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte önümüzdeki 10 yıl içinde uzay araştırmalarına çok daha fazla kaynak aktarılacağını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Açılış konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 3 Ulusal Bilim Kampı’nın proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Başkan Aktaş, protokol üyeleriyle birlikte fuar alanındaki startları tek tek gezip, teknoloji üreten öğrencilerin çalışmalarını dikkatle inceledi. Başkan Aktaş, Türk Hava Yolları’nın uçak simülatörüne binerek, havadaki uçağı da piste indirmeye çalıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23