• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dinimizi nereden, nasıl öğrenmeliyiz?

Yeniakit Publisher
2019-09-07 11:50:00 -
Dinimizi nereden, nasıl öğrenmeliyiz?

İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki, Cenab-ı Hak, Kur’an-ı kerimde, Muhammed aleyhisselama itaat etmenin, kendisine itaat etmek olduğunu bildiriyor. O halde, Onun Resulüne itaat edilmedikçe, Ona itaat edilmiş olmaz..."

İslâm’a, Kur’an’a uymak, dini öğrenmek, sadece meâl ve tefsir okumakla değil, ancak hak olan bir mezhebe uymak ve yani fıkhî hükümleri öğrenmekle olur. Bir kimse, Kur’an-ı Kerim’den, tefsirden anladığı ile İslâm’a uymuş olmaz. İmâm-ı Şa’rani hazretleri buyuruyor ki:

“Hadis-i Şerifler Kur’an-ı Kerimi açıklar. Mezhep imamları Hadis-i Şerifleri açıklamıştır. Din âlimleri de, mezhep imamlarının sözlerini açıklamışlardır. Tahareti, namazların kaç rekat olduklarını, rüku ve secdelerde okunacak tesbihleri, bayram ve cenaze namazlarının nasıl kılınacağını, zekât nisabını, orucun ve haccın farzlarını Kur’an-ı Kerim’den çıkarmak mümkün değildir.” Kur’an-ı Kerim’de her hüküm var ise de, bunları doğru olarak ancak Resulullah açıklamıştır. Resulullah (s.a.v.)’e uymak farzdır. Kur’an-ı Kerim’de mealen buyuruluyor ki: “De ki, “Eğer Allâh’ı seviyorsanız, bana tâbi olun!” (Al-i İmran s. 31)

Ona tâbi olun ki, doğru yolu bulasınız.” (Araf s.158) “Resule itaat eden Allâh’a itaat etmiş olur.” (Nisa s. 80) İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:

Cenâb-ı Hakk, Kur’an-ı Kerim’de, Resûlullah (s.a.v.)’e itaat etmenin, kendisine itaat etmek olduğunu bildiriyor. O halde, Onun Resulü (s.a.v.)’e itaat edilmedikçe, O (c.c.)’a itaat edilmiş olmaz. Bunun pek kati ve kuvvetli olduğunu bildirmek için, “Elbette muhakkak böyledir” buyurup, doğru düşünmeyenlerin, bu iki itaati birbirinden ayrı görmelerine meydan bırakmadı. Yine Allâhü Teâlâ, “Kâfirler, Allâhü Teâlânın emirleri ile peygamberlerinin emirlerini birbirinden ayırmak istiyorlar. Bir kısmına inanırız, bir kısmına inanmayız diyorlar. İmân ile küfür arasında bir yol açmak istiyorlar. Onların hepsi kâfirdir. Kâfirlerin hepsine Cehennem azabını, çok acı azapları hazırladık” buyuruyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

Çocuklara Allahın kuranı indirirken seçtiği bu sebeple diğer tüm dünyevi dillerden üstün hale gelmiş bu vesile ile artık bir kavmin değil ümmetin kulluğun dili haline gelmiş Arapçadan başka bir dili empoze etmek onları vahye karşı sağırlaştırmak kulluğu zorlaştırmak bu işin temelini bozmak ibadetleri hafızlığı tüm güzel olanın mahiyetini bozmak insanlara boyun eğdirmek Allahın yolunu engellemek özüne dayalı şeytanın güzel gösterdiği bir zulümdür. İslam doğru gerçek inanç bilgi üzerine Allaha kul olmak daha doğrusu imtihandan başarılı çıkmanın rehberidir. Bu işin temelinde Allahı hoşnut etmek ve gadabından sakınmak vardır. İslam ameli şart koşan bir şeriattır Bu tabiki tamamen Allahın seçimidir. Namaz ve zekat ayrılamaz temel ibadetlerdir. Din hem öğrenirken hemde bu temel ibadetleri yapmaya dayalıdır Bu sebeple islamda dostluğun şartı olan bu temel şart 7 yaşından itibaren çocuğa emredilmelidir. 10 yaşında ise 3 senelik öğretim ve beraber kılma sonunda çocuk kılmadığı takdirde Peygamberin buyruğu üzere gerçek merhamet gereği dövülmelidir. Çünkü namaz islamın ve dostluğun şartıdır Namaz kılmayanlar cehennemliklerdir Onlarla inanan arasında herhangi bir sevgi olamaz İslamda aldanmamak adına sevgi din içindir. Diğer bağlar imtihan dünyasının geçici bağlarıdır. Hayırlı bir nesil yetiştirmede öncelikle güzel ahlakı vermede babalar görevlidir Fakat birliktelik içinde medreseler kurulabilirki bu günümüzde yoktur aksine dinsiz inançsız isyankar dinine yüzçevirmiş onun Allaha kul yerine küfür yasalarına saygılı boyun eğmiş çalışkan küfür ve büyük zulüm işlese bile vatan için ölecek abdde böyle tipik küfür eğitimi beyin yıkama ve döndürme zulmu yapılmaktadır Öncelik Allaha hayırlı kul yetiştirmedir namaz öğretilmeli ve arapça eğitim verilmelidir bunun olmamasının sebebi kafirliği dinsizliği seçmiş olanların baskısıdır

H.huseyin mermerci

Allahim sizlerden razi olsun reisimizin ve. Sizlerin malimizla canimizla arkanizdayiz allaha emanet olun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23