• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı?

Yeniakit Publisher
2020-03-21 18:33:00 - 2020-03-21 18:34:00
Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı?

Ramazan-ı şerif ayına sayılı günler kala Müslümanlar kafalarındaki fıkhi meseleleri açığa kavuşturmak için hummalı bir araştırma içerisine girdi. Oruçluyken diş fırçalanır mı sorusu, oruca niyetlendikten sonra dişlerini fırçalamak isteyen ancak ikilemde kalan vatandaşların sorguladığı konu olmaya başladı. Peki, diş fırçalamak orucu bozar mı?

Oruçluyken diş fırçalanır mı sorusu, Ramazan yaklaşırken birçok vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. İbadetlerinin sıkıntıya girmesini istemeyen Müslümanlar, Diyanet İşleri Başkanlığının konuyla ilgili görüşlerini araştırmaya başladı. Peki, diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte, cevabı.

 

ORUÇLUYKEN DİŞ FIRÇALANIR MI?

Ramazan ayı başlamasıyla birlikte ağız ve diş sağlığı da gündeme gelen önemli konular arasındaki yerini alacak. Konu dini boyutu ve ağız ve diş sağlığı uzmanların görüşleri açısından değerlendirildiğinde farklı görüşler ortaya çıkıyor. Kimi ağız ve diş sağlığı uzmanları oruç sırasında dişlerin fırçalanmamasının diş çürüklerine yol açabileceği uyarısında bulunurken; kimi uzmanlar da iftar ve sahur sonrası fırçalamanın ağız ve diş temizliği azısından yeterli olacağı görüşünde.

Orucu bozan durumlara ilişkin resmi sayfası üzerinden bilgilendirme yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre diş fırçalamakla oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur ve kazası gerekir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23