• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dış ticaret ve lojistik öğrencilerine müjde

Yeniakit Publisher
2019-10-02 12:51:00 -
Dış ticaret ve lojistik öğrencilerine müjde

Üniversite öğrencilerine yurt dışında deneyim için bir imkân daha... BTSO tarafından hayata geçirilen “Genç Ticaret Elçileri Projesi” ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) Dış Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri, Bursalı firmaların dış ticaret operasyonlarında görev alacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilen “Genç Ticaret Elçileri Projesi”, Erasmus+ programından hibe almaya hak kazandı. BTSO’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu proje ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) Dış Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri, Bursalı firmaların dış ticaret operasyonlarında görev alacak. Öğrencilere yurt dışı deneyim kazandıracak projeyle firmaların hedef pazarlara ihracatlarının artırılması hedefleniyor.

Köprü vazifesi görüyoruz

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü” Bursa’ya ihracatta yeni başarılar kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Bu vizyonla üniversiteler ile iş dünyası arasında köprü olacak “Genç Ticaret Elçileri Projesi”ni hayata geçirdiklerini belirten Burkay, programın, ihracat yapmak isteyen BTSO üyelerine kolaylık sağlayacağını kaydetti. “Genç Ticaret Elçileri Projesi”nin iş dünyasının talepleri sonucunda ortaya çıktığını dile getiren Burkay, “Üniversitelerin 4. sınıf birinci döneminde okuyan, en az B2 seviyesinde dil bilgisine sahip ve satış pazarlama kabiliyeti olan gençlerimizi, komitelerimizdeki yurt dışına açılmak isteyen veya ihracat yapma potansiyeli olan her firmamızla birebir eşleştireceğiz. Bu projeyle öğrencilerimiz, firmaların temsilcisi olarak hedef ülkelerde görev alacaklar” şeklinde konuştu.

Firmalara açılım fırsatı

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve Dış Ticaret Konseyi Başkanı Murat Bayizit da, Bursa Valiliğinin de desteklediği proje kapsamında Avrupa’daki birçok ticaret ve sanayi odası ile protokol imzaladıklarını belirterek, “Gerekli yeterliliklere uygun gençlerimizin, firmalarımızın birer temsilcisi olarak yurt dışında istihdam edilmelerini sağlayacağız. Öğrencilerimiz bu projeyle yurt dışı tecrübelerini artıracak, aynı zamanda kültürümüzü yaygınlaştıracak. Her şeyden önemlisi de yurt dışında yetişmiş ve saha tecrübesi olan bir dış ticaret personelini firmalarımıza kazandırma imkânına sahip olacağız. Bu proje firmalarımızın dünyaya daha kolay açılmasını sağlayacak” bilgisini verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23