• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan kritik Rusya açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-02-17 13:20:00 -
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan kritik Rusya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ve Türkiye'nin İdlib'e ilişkin nihai mutabakat hazırlanması için işbirliğine devam ediyor" dedi.

Bugün Moskova'da Rus ve Türk heyetleri arasında yapılacak görüşmeler öncesinde İzvestiya gazetesine demeç veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib sorununun çözümü için yapılan çalışmaları anlattı.

Rusya'yla 2018 tarihli Soçi Mutabakatı'na benzer bir nihai mutabakat sağlanıp sağlanmadığı sorusuna "Daha yapacak çok iş var, Rusya'yla bu konularda aktif şekilde işbirliği yapmaya devam ediyoruz. Nihai yanıtı, heyetlerimizin Moskova'daki görüşmesinden sonra öğreneceksiniz" yanıtını veren Çavuşoğlu, Suriye sorununun Rus-Türk işbirliğini azaltmasına ve ikili ilişkilere etki etmesine izin vermemeleri gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, Rus ve Türk heyetler arasındaki temasların yeni bir görüşmeye gerek olup olmadığını göstereceğini kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önceki bir açıklamasında İdlib'le ilgili temasların sürdüğünü ve tarafların mutabakatları uygulamanın yolunu bulmaya çalıştığını ifade etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eyup

Anlaşma anlaşma. Daha hangi anlaşma? Soçi astana Cenevre Esed .....u iran ve Rusya'nın hiç bir şeyi taktığı yok. Sen anlaşana kadar bir idlip kaldı o da düşer. Çünkü anlaşma ve kural tanımaz ülkelerle anlaşma olmaz.

neron11

bu işin diplomasi ile hallolmayacağı çok açık,yani sen rusya ile görüşmelerde zaman harcarken esad idlibi vurmaya devam ediyor,geçen her dakika aleyhimize işliyor bana göre,artık söz masanın değil sahanın,çözüm sahadadır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23