• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri Bakanlığı'ndan Trump'a tepki

Yeniakit Publisher
2018-08-10 20:50:00 - 2018-08-10 23:00:03
Dışişleri Bakanlığı'ndan Trump'a tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, çelik ve alüminyum ihracatıyla ilgili ek vergi uygulama kararına tepki göstererek, "Devlet ciddiyetiyle bağdaştırmak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin çelik ve alüminyum ihracatına ek vergi kararına tepki gösterdi.

"ABD'NİN KARARI DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMIYOR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD Başkanı Donald Trump'ın, çelik ve alüminyum ihracatımıza ek vergi uygulama kararını devlet ciddiyetiyle bağdaştırmak mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Aksoy, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'nin ABD'ye gerçekleştirdiği alüminyum ve çelik ihracatına ek vergi uygulamasına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki iletisi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"ABD, bu tür yaptırım ve baskılarla iş birliği yönünde hiçbir sonuç elde edemeyeceğini, yalnızca çetin sınamalardan geçerek kazanılan müttefiklik ilişkimize zarar vereceğini bilmelidir. Türkiye'ye karşı atılan tüm adımlara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli karşılık verilecektir."

"TÜRKİYE DİYALOGTAN YANADIR"

Aksoy, "Türkiye her zaman sorunların diplomasi, diyalog, iyi niyet ve karşılıklı anlayışla çözülmesinden yanadır" değerlendirmesini yaptı.

TRUMP EK VERGİ KARARI ALMIŞTI

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk lirasının ABD doları karşısında hızla düştüğünü" ifade ederek, Türkiye'den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdiğini duyurmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23