Kadın - Aile

Diyabet hastaları karpuz tüketebilir mi?

Diyabet hastaları karpuz yer mi? Diyabet hastaları karpuza alternatif olarak hangi meyveleri tüketmeli?

Diyabet hastaları karpuz tüketebilir mi?
-

Rengiyle iştah kabartan karpuz tezgahlardaki yerini almaya başladı. Karpuz özellikle ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını süsler oldu. Bu durum ise diyabet hastalarının arada kaçamak yapmasına neden oluyor. Peki, diyabet hastalarının karpuz yemesi doğru mu?

Uzmanlar uyarıyor

Karpuz tıpkı kavun, incir, dut ve üzüm gibi glisemik endeksi yüksek bir meyvedir. Lif yönünden zengin olan karpuz aynı zamanda bolca şeker içerir. 100 gram karpuz 30 kaloridir. Uzmanlar, diyabet hastalarının karpuz gibi şekerli meyveleri çokça tüketmemeleri gerektiğinin altını çiziyor.

Ne kadar tüketilmeli?

Glisemik indeksi yüksek olan bu meyve yerine uzmanlar, hastaların;  portakal, çilek, elma ve armut tüketmelerini öneriyor. Elbette, ölçüyü kaçırmamak koşuluyla. Bir porsiyon meyve tüketmek günlük ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Diyabet hastaları meyveleri nasıl tüketmeli?

Uzmanlar diyabet hastalarının meyveleri süt ya da tarçınla birlikte tüketmeleri gerektiğini öneriyor. Hem süt hem de tarçın glisemik indeksi düşürmektedir.  

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.