• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Müftülüğümüzle diğer kurumlarımızın ele ele çalışmasından mutlu oluyoruz”

Yeniakit Publisher
2018-11-02 14:21:00 -
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Müftülüğümüzle diğer kurumlarımızın ele ele çalışmasından mutlu oluyoruz"

Bursa’da valilik, büyükşehir belediyesi ve il müftülüğünü ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Müftülüğümüzle diğer kurumlarımızın ele ele çalışmasından mutlu oluyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti.

Bursa’nın kadim şehirlerden birisi olduğunu ifade edenDiyanet İşleri Başkanı Erbaş, Bursa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının Bursa’da düzenlediği ve bugün başlayan Uluslararası İbnü’lCezeri Sempozyumu’nu anımsatarak,“Ömrünün 7 yılını Bursa’da geçiren büyük bir alimin anılması, Bursa’da onun adına bir sempozyumun düzenlenmesi önemliydi, sizlerin destekleriyle bunu gerçekleştirdik” dedi.

Valiliğin Bursa’da yürütülen din hizmetlerine ve din eğitimine vermiş olduğu desteği ifade eden Başkan Erbaş, “Bu birlik ve beraberlik içerisinde çalışılırsa, gayret edilirse vatanımıza, milletimize daha yararlı işler yapmış oluruz. Din hizmetini, din eğitimini toplumumuza ulaştırma noktasında çalışmalarımızın başarıya ulaşması çok daha çabuk olur, çok daha verimli olur. Bu açıdan sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Erbaş, “İl Buluşmaları” çerçevesinde yapmış oldukları ziyaretlerin 16’ncısını Bursa buluşması ile gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün üniversitemizi ziyaret edeceğiz. Üniversitemizde öğrencilerimize konferans vereceğiz. Akşam sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geleceğiz. Sonra bütün din görevlilerimizle toplanacağız. Hizmetlerimizin daha nitelikli, daha kaliteli olabilmesi için yapmamız gereken hususları müzakere edeceğiz” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Vali İzzetin Küçük ise Başkan Erbaş’ı Bursa’da ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek Başkan Erbaş’a ziyaret için teşekkür etti.

Başkan Erbaş, din hizmetlerine ve din eğitimine verdiği destek için teşekkür belgesi verdi.

Başkan Erbaş, Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Başkan Erbaş, valilik ziyaretinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret eden Başkan Erbaş, “İllerimizde müftülüklerimizle belediyelerimizin, diğer kurumlarımızın birlikte el ele çalıştığını görünce çok mutlu oluyoruz. Bunu Bursa’da en üst seviyede görmüş olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün katkılarınızdan, desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ise Başkan Erbaş’a ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Erbaş, Aktaş’a din hizmetleri ve din eğitimine verdiği destek için teşekkür belgesi verdi.

Bursa İl Müftülüğü ziyareti

Başkan Erbaş, ayrıca Bursa İl Müftülüğünü ziyaret ederek İl Müftüsü İzani Turan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının tüm görevlileri ile sahih dini bilgiyi en ücra köye varıncaya kadar insanlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Bursa Müftülüğü tarafından yürütülen mobil irşat uygulamasınınörnek nitelikte olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Gelmeyene gitmek inancımızın gereği. Camiye gelsin de, Kur’an kursuna gelsin de onlara dini öğreteyim, onları irşat edeyim beklentisi içerisinde olmamamız gerekiyor. Bu açıdan önemli bir örnektir. İnşallah her ilçemizde, ilimizde olur” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş’a ziyaretlerde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ile İl Müftüsü İzani Turan eşlik etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23